100% Design обяви големите брандове и изложители за 2018!

100% Design обяви големите брандове и изложители за 2018!

100% Design вече обяви големите брандове и изложители за 2018 година. В новия спсък са включени Benchmark и Dare Studio. 

Лондон, 11-ти юли, 2018: 100% Design обявиха новия си списък с изложители за 2018 година, потвърждавайки сътрудничеството със световни марки и някои от най-големите имена в дизайна. Шоуто ще обхване четири ключови области: Интериори; Кухни, бани и спални; Набиращи скорост брандове, както и новото за 2018, 100% Build London. Завръщането на водещи марки и дебюти от нововъзникващите таланти затвърждава позицията на шоуто като крайъгълен камък на Лондонския дизайнерски фестивал.

Бивайки отправна точка в дизайна на острова, Benchmark създава запомнящи се във времето мебели, които имат душа и се приемат напълно. Използвайки традиционните техники на занаятите и новаторската технология, всяка ръчно изработена част усилва усещането за дома на търговските и жилищни пространства. Ще бъдат представени нови творения на Space Copenhagen и Foster + Partners, заедно с работилници, демонстриращи майсторството на марката. На самия щанд майсторите от Benchmark ще покажат на живо работата си по изработката на някои мебели по техни проекти. Един от тях ще бъде Gleda Chair, проектиран от Space Copenhagen и предназначен за новия хотел в Манхатън Лофт Гардънс, който ще отвори врати в началото на 2019 година. Друг проект, който ще може да се види е OVO дизайнът на Foster + Partners, предназначен за клиниката Cleveland Clinic HQ в Охайо. Посетителите ще имат възможността всеки ден да проследят от началото до края процесът по ръчно сглобяване на Benchmark. 

Познати с модерните си ръчно изработени мебели, печелилият не малко награди британски бранд Dare Studio съще се завръща на 100% Design. Те ще покажат избрани мебели и продукти за осветление, подходящи както за луксозни интериори за дома, така и за търговски и обществени помещения, за които са били специално направени. Някои от запомнящите се продукти, които са включени са: Riley Coffee Table - модерната класическа маса, която  обединява 2 маси с различни височини, които добавят гъвкавост при позиционирането и употребата им, както и Frida Chair - модерна интерпретация на големите кресла. 

Международната дизайнерска и лайфстайл компания YOO също ще участва в таз годишното шоу - създадена от Филип Старк и Джон Хичкокс и с творчески ръководители Марсел Уондърс, Кели Хопен, Джейд Джагър, Марк Дейвисън и Стив Люн, компанията отговаря за обновяването на Олимпия Лондон и ще представи плана си на 100% Design, заедно с Heatherwick Studio и в сътрудничество със SPPARC Architects, които ръководят архитектурното подобрение. 

100% Design е посветена на представянето на различни марки от Великобритания и от света през всяка от различните зони на шоуто. Марките, които да наблюдавате включват и гръцката компания за мебели mono.rockswhich, които намират уникални и изящни камъни от целия свят, които след това добавят в техните изкусни интериоорни творения. Марката има връзки с най-големите мини за добиване на камъни в света, позволявайки им да запазят парчета камъни, които се отличават. Проектирани с основните принципи на простота и финес, творенията на Bulo са подчертани с вечна естетика. Белгийската марка създава качествени мебели с колекции, които са разпознаваеми с елегантните си линии и структурирани форми. Основната идея пък, която стои зад мебелите от Thors Design, е това, че са направени от рециклиран гръб дървен материал, което се доставя от излезли от употреба датски кейове. Резултатът са поръчкови, ръчно изработени, устойчиви мебели с оригинален необработен вид и естествено скандинавско усещане, което запазва целостта, историята и естествения характер на дървото.

CHOLO.design произвежда ръчно изработени аксесоари за домашно осветление и осветление в естествени материали като бамбук и коноп. Екипът, базиран в Бристол, е посветен на създаването на продукти с положително въздействие върху потребителите и околната среда. Cubo от CHOLO, непретенциозна бетонна лампа обърната наопаки, е ръчно изработена и в нея може да се включва LED крушка и бамбуково допълнение. Създадена през 2016, Proper Copper Design се превърна във водещ онлайн търговец на дребно за ръчно изработени медни батерии, душове, дръжки и аксесоари, доставяйки продуктите от техния сервиз, базиран в Брайтън, до клиенти от цял свят. Обучен дърводелец, директорът Хан Еркесой признава потенциала на индустриалната, но въпреки това топла естетика на материала, работейки с други търговци. Винсент Шепърд проектира и произвежда изключително удобни мебели за вътрешно и външно обзавеждане от 1992 г. насам. Нови предмети, включващи Loop Collection (на снимката по-долу) и пашкула на Roy; демонстрирайки простота с модерна периферия.

Снимки и текст: 100% Design

0 Коментар

Login with