Малките електроуреди в кухнята – как бихме могли да ги позиционираме?

Малките електроуреди в кухнята – как бихме могли да ги позиционираме?

В темите, които сме засягали до момента, сме обръщали съществено внимание на печките, микровълновите, хладилниците и абсорбаторите, но, както обичаме да казваме – понякога акцентът е именно в малките детайли.


Ето защо фокус на днешната тема са малките електроуреди в кухнята. Безспорно употребата им е изключително необходима – всеки би желал да разполага с кафе машина, кана за вода или тостер. Приготвянето на ароматни напитки и вкусни закуски върви ръка за ръка с уюта, към който се стремим при създаването на кухненския интериор.

В темата днес ще обсъдим различните места, по които бихте могли да позиционирате малките си електроуреди:

  • място за тях откриваме на кухненския плот;
  • идея е да ги вградите в колона;
  • островът и изтеглящият се рафт зад вратичка са също удачни места за подредба;

Кафе машината или каната за вода е вариант да разположите на самия кухненски плот

Разбира се, говорейки за подредба на кухненски уреди, е съвсем естествено на първо място в съзнанието ни да изникне плотът.

Важно е, обаче, да споменем, че на кухненския плот трябва да разполагаме с достатъчно пространство за приготвяне на ястия, поставяне на съдове или използване на кухненска дъска например. Ето защо е важно предварително да обмислим и преценим дали бихме разполагали с достатъчно място, ако на него позиционираме и някои от малките си кухненски електроуреди.

Ако по плота ви има нефункционално място, като ъгъл например, то това е съвсем удачен вариант да го оползотворите – разположете кафе машина, кана за вода или тостер например, особено ако това са уреди, които използвате ежедневно. Важно е така да подредим кухнята си, че всичко, което използваме всеки ден, да бъде на една ръка разстояние – ако обичате чай или кафе, то е безпредметно да прибирате машините си в шкаф например.

Ако дизайнът на кухнята ви предвижда позициониране на малки електроуреди по плота, то е добра идея предварително да обособите контакти – гърбът на кухнята е удачно място. Идея е да заложите на контакти с повече гнезда – така, при необходимост, винаги можете да включите повече уреди.

Вградените кафе машини в колона изглеждат истински интересно и луксозно

Безспорно любителите на модерните кухни ще намерят тази интериорна идея за особено интересна и предизвикваща възхищение. Ако в проектирането на бъдещата си кухня сте замислили създаването на колонен шкаф, то той е перфектното място за вграждане на електроуреди от типа на микровълнови и кафе машини. Смятаме, че дизайнът изглежда наистина луксозно и запомнящо се.

Важно е да отбележим, че вграждането на кафе машина в колонния шкаф следва да предвиди източник за вода зад шкафа. Споделете с проектанта си, ако възнамерявате да подходите към подобно интериорно решение.

От цветова гледна точка този тип дизайн също позволява разгръщане на въображението. Вариант е да заложите на контрастните нюанси – черни уреди на бяла кухня е неотмираща класика. Разбира се, опция е и да заложите на едноцветните решения – те пък ще позволяват на кухнята ви да изглежда хомогенна и цялостна.

Малките електроуреди съвсем удобно биха могли да се позиционират и на острова или в изтеглящ се рафт зад врата

Кухните с повече обособено пространство често са идеални за включването на остров в дизайна – освен като допълнителен работен плот и място за хранене, той би могъл да ви послужи и като място за подредба на малките електроуреди, които използвате ежедневно. Така ще си осигурите допълнително пространство на основния си работен плот за готвене и приготвяне на всевъзможни вкусотии.

Интересно интериорно решение е и да заложите на електроуреди, скрити зад врата, поместени в изтеглящ се рафт. Това е подходяща идея за почитателите на минималистичния стил, които предпочитат да нямат много вещи по видимите части от кухнята.

Надяваме се и днес да сме били достатъчно полезни, предоставяйки ви креативни дизайнерски идеи. Убедени сме, че нямате търпение да изпиете поредната си чаша кафе – единственото, което ви остава, е да решите къде да поставите любимата си кафе машина.

#малки електроуреди

0 Коментар

Login with