Елементи в ретро кухните – красиви и функционални щрихи за разкош

Елементи в ретро кухните – красиви и функционални щрихи за разкош

Ретро кухните безспорно никак не са излезли от мода – все повече клиенти избират именно този стил за обзавеждането на любимото си помещение.


И тъй като екипът ни винаги се стреми да подобрява дизайните и да успее да включи свежи акценти във всеки проект, който създава, в днешната статия събрахме някои идеи. Те са посветени на елементите, на които бихме могли да заложим в дизайна на една ретро кухня. Обичаме усещането за уют и лека носталгия, които навява този тип обзавеждане – считаме, че представлява умело намигване към миналото като, същевременно с това, отправя поглед и към бъдещето, благодарение на множеството акценти и нововъведения.

В днешната статия ще погледнем по-отблизо следните ретро елементи в кухните:

  • таблените врати, така характерни за дизайните от този стил;
  • витрините, допринасящи с изящество и блясък в обзавеждането;
  • изненадващите и функционални скрити подносчета в кухнята;

Таблени вратички с фризове – основният акцент при ретро кухните

Както вече споменахме, една ретро кухня би могла да бъде придружена от множество елементи и акценти, но, ако трябва да изберем един най-автентичен, то това безспорно ще са таблените вратички с фриз. Съществуват множество варианти, по които биха могли да изглеждат – при някои модели таблената част е с много по-изразена форма, докато, при други е съвсем леко загатната.

Фриз наричаме рамката на вратичката, а табла – нейната вътрешна част. При проекта от горната снимка съумяхме да акцентираме върху този специфичен елемент за оформление на вратичките, залагайки на по-изявени и подчертани табли. Така се сдобихме със съвсем автентичен и класически вид на кухнята. Както вече споменахме, ретро дизайните продължават да вълнуват и впечатляват клиентите, а и са част от последните интериорни тенденции в обзавеждането.

Разбира се, таблените вратички биха могли и да са съвсем леко загатнати – при такива случаи целим по-скоро създаване на акцентност и раздвижване на цялостния дизайн. Отново, обаче, успяваме да придадем на кухнята характерното ретро излъчване.

Красивите витрини са неоспорима част от автентичната ретро и класическа кухня

Говорейки за ретро кухни, няма как да не споменем витрините – избираме ги за горния кухненски ред и чрез тях вплитаме изящество и нежност в цялостния кухненски дизайн. Също както и при всички останали елементи в обзавеждането, така и тук имаме възможността да спрем избора си върху различни дизайни.

Стъклото се рамкира с фризовете, а върху него можем да се спрем на редица декоративни решения – МДФ елементи, красиви витражи или пък метални рисунки. За още повече разкош бихме могли и да включим осветление вътре във витрината, което ще се отразява в стъклата по един красив и създаващ уют и мекота в дизайна начин.

По отношение на стъклата можем да заложим както на чисти такива, така и на матирани варианти. Всичко опира до клиентските вкусове и цялостното интериорно впечатление, което искаме да създадем чрез своята кухня. Безспорно витрините могат да се превърнат в бижуто на стаята.

Искате да впечатлите гостите си? Заложете на скритите кухненски подноси

Ако и вие асоциирате ретро кухнята с наличието на поднос за хранене и сервиране на напитки, значи следващата ни идея определено ще ви допадне. Представете си въодушевлението на гостите си, ако ги изненадате с функционален поднос, скрит в дизайна на своята ретро кухня!

Безспорно оползотворяването на всяко кухненско кътче е категорично добра идея – ако разполагате с такова между шкафовете си, то защо пък да не заложите на изваждащ се поднос от дъбов фурнир, който после грижливо да приберете в самия кухненски корпус?

Надяваме се да сме успели да ви предложим интересни и функционални варианти за вашата ретро кухня. Този тип дизайни предполагат развихряне на въображението и умело съчетаване на различни идеи в обзавеждането. В следващата част ще ви запознаем с още няколко дизайнерски вдъхновения, които съвсем успешно да включите в своя ретро проект – изваждащи се чекмеджета за подправки, етажерки за бутилки и острови тип масичка са само част от изненадите, които сме ви подготвили.

 

#ретро кухня #елементи #акценти

0 Коментар

Login with