Витрините в кухнята – блясък и изящество, подходящи за всеки дизайн

Витрините в кухнята – блясък и изящество, подходящи за всеки дизайн

Вдъхновени от елементите в ретро кухните, за които ви разказвахме наскоро, решихме да обърнем по-подробно внимание на един от тях, за който получихме не едно и две запитвания. Витрините в кухненския дизайн безспорно притежават силата да вдъхнат много елегантност, блясък и пищност на помещението.


Ако желаете да заложите на характерна отличителност в обзавеждането на своята кухня, то един от начините да постигнете този ефект е чрез витрини. Стъклото в дизайна е възможно да бъде съчетано с всякакви дизайнерски стилове, така че да не срещате никакви ограничения. В днешната статия ще разгледаме по-отблизо различните видове витрини и особеностите, свързани с тях. Убедени сме, че ще откриете полезна и вдъхновяваща информация и за своя собствен дом.

Стъклените витрини и красивият акцент, който добавят в кухнята

Както знаем, интериорният дизайн е съвкупност от тенденции и индивидуален стил, чието вплитане участва в създаването на уютно и красиво помещение. Ако личните ви предпочитания са насочени в посока на елегантността и блясъка, то безспорно чудесна опция за обзавеждането на вашата кухня са витрините. Познаваме различни начини, по които биха могли да изглеждат вашите кухненски остъкления. В днешния текст четете повече за:

  • витрините в ретро кухните;
  • витрините в класическите кухни;
  • витрините в модерните кухни;

Дизайнът на витрините при ретро кухните наистина ще ви впечатли

Ако желаем да постигнем въздушност и лекота в дизайна, то бихме могли да превърнем витрините в нашия основен интериорен акцент. Една от опциите е да заложим на рафтове със стъкло – тук е важно да отбележим, че съдържанието на витрината ще бъде видимо и е наистина важно да следваме добра и компактна подредба. От естетическа гледна точка не препоръчваме да отрупвате етажерките във витрините с твърде много вещи. Ако желаете да продължите по линията на стъклото в дизайна, бихте могли да комбинирате витрината с подходящи поставки за чаши за вино под нея.

Друг вариант за вашите кухненски витрини е да заложите на матирани стъкла. Те добавят една своеобразна мекота в дизайна, а и така не сме задължени винаги да имаме перфектна подредба на вещите.

Друга особеност при витрините в ретро кухните касае тяхното позициониране. Когато това е възможно, препоръчваме да се стремите към постигане на симетрия в дизайна – добра идея е да заложите на витрина в центъра на кухнята си. Ако пък например архитектурните особености на вашето помещение изискват Г-образен дизайн, то бихте могли да заложите и на повече от една витрина за още повече изящество.

В случаите, в които не разполагате с достатъчно пространство за голяма витрина, интересно интериорно решение е да заложите на комбинация от плътен шкаф и малка витрина. Създават се малки квадратни прозорчета, които бихте могли да позиционирате или в горната, или в долната част на шкафа.

По този начин определено се възползвате от най-доброто и от двата свята – разполагате с витрина за акцент, без да отнемате твърде много пространство от кухненския дизайн.

Витрините при класическия кухненски дизайн са белег за лукс и елегантност

Ако трябва да изрази мнението си, екипът ни смята, че витрина изключително добре пасва на една класическа кухня. Сякаш в съзнанието ни дизайнът би изглеждал още по-красив и създаващ лукс и елегантност.

Изключително добра идея, прилягаща идеално на концепцията за класическа кухня, е да използваме витрината си за изложение на красиви съдове и сервизи например. Това допълнително придава елегантност и блясък на цялото помещение. Винаги е опция и да заложим на вътрешно осветление във витрината.

Витрината би вървяла ръка за ръка и с модерния кухненски дизайн

Споменавайки осветление, бихме могли да кажем, че то съвсем подходящо и красиво приляга и на модерния интериорен стил.

При модерните кухни с лекота можем да се заиграем и с цялостната дизайнерска концепция, залагайки на цял витринен шкаф, който да е с различна дълбочина от тази на самата кухня. Този трик придава раздвиженост и определено се превръща в акцентен елемент на помещението. Опция е и да заложим на чекмеджета във витрината, ако искаме да притежаваме още по-интересен и нестандартен дизайн.

Сигурни сме, че вече сме успели да ви вдъхновим и категорично витрините ще присъстват в бъдещата ви кухня. На кое интериорно решение се спряхте?

#витрини

0 Коментар

Login with