Biennale Architettura 2018 стартира през май

Biennale Architettura 2018 стартира през май

Започвайки на 26 май тази година, 16-тото Международно изложение за архитектура Biennale Architettura 2018 се провежда под ръководството на кураторите Ивон Фарел и Шели МакНамара. В това издание на изложението темата е „Free space”, а всички изложители ще могат да бъдат намерени както винаги на познатите места във Венеция - the Giardini и the Arsenale.

Целта е популяризиране на "желанието" за архитектура, въпросът за свободното пространство, което може да бъде създадено, когато проекта е вдъхновен от щедростта.“, обяснява насочеността на тазгодишното издание президентът Барата.

Изложението „FREESPACE” започва от Central Pavilion (Giardini) до Arsenale, включвайки 71 участника. Към 71-те участници се присъединяват и други, събрани в два специални раздела: първият, с 16 участника, е наречен "Близка среща" - срещи със забележителни проекти и представяне на творби, които възникват в отражение на добре познати сгради от миналото; и вторият, който има 12 участника и е озаглавен "Практиката на преподаването", събира проекти, разработени като част от преподавателския опит.

Амбицията ни за Biennale е архитектурата да бъде ознаменувана и анализирана заради проницателността към проектите със значимо и полезно съдържание, и архитекти от целия свят се събират, за да говорят за професията си; че комплексните идеи са направени разбираемо, където любопитната публика ще се зареди с нова енергия от архитектурата“, казват двете кураторки.

Тази година 6 държави присъстват с участници за първи път: Антигуа и Барбуда, Саудитска Арабия, Гватемала, Ливан, Пакистан и Ватикана. Това издание включва 12 съвместни събития, популяризирани от национални и международни институции с нестопанска цел, които представят своите изложби и инициативи във Венеция по време на 16-то Международно архитектурно изложение.

За да посетите изложението трябва да си закупите билети, които може да закупите онлайн от тук. Цената на пълния билет е 25 евро, като за студенти и определени групи се предоставят и отстъпки.

Краят на тазгодишното Биенале е 25 ноември, когато ще бъде закрито до следващата година.

0 Коментар

Login with