Най-красивите кухни на Design Week 2018 в Милано

Най-красивите кухни на Design Week 2018 в Милано

2018 е годината на Eurocucina и водещите марки в производството на кухни се подготвиха много добре за голямото събитие, посветено на света на готвенето и кухните.

Този път, събитието не се проведе в панаирни условия, а във Fuorisalone в центъра на Милано, в шоурумите на Arclinea, Boffi и Dada.

Това бе и идеалната възможност за откриване на новите тенденции в кухните, а посетителите на международното събитие се насочиха към изложените кухни, за да разкрият новите начини на живот, технологиите и естетиката, заменящи традиционния стил.

След трансформацията на домашната кухня в оборудвана професионална кухня, новите проекти за модерна кухня се фокусират специално в създаването на споделена среда.

От известно време насам кухните започнаха да бъдат интегрирани към останалата част от къщата, а модерната кухня продължава да става все по-изискана и високотехнологична сред ценните уреди и материали. Кухнята се превърна в място за социализиране и където да прекарваме всяка част от деня, мястото, където семейството се събира заедно и където каним и приятелите си.

Сред различните колекции, представени на Design Week 2018 в Милано, изглежда, че има тенденция към гъвкави и модулни кухни, които могат да се адаптират на всяко място и с всякакви комбинации. В същото време, марките полагат усилия да опростят различните ритуали, които се извършват по време на приготвяне на храната и самото хранене.

кухня

Погледнете Via Durini 7, дом на новия водещ магазин Arclinea, открит по време на Design Week 2018. Марката непрекъснато се стреми да промени пространствата на съвременните кухни и тази година решиха да си сътрудничат с Антонио Цитерио. Маестрото на дизайна помага в координирането и дизайна на пространствата, вдъхновен от функционалността и рационалността на професионалните кухни, отразени във формално изтънчена естетика и висококачествени материали.

Във вътрешността на тези 450 кв. м. 6 различни модели кухни са сложени за разглеждане до последния детайл, показвайки изключителността на проектите на Arclinea. Ако преди 30 години марката представи Italia в стомана, типична за работната зона на професионалните кухни, сега изследванията им за модерни решения доведоха до създаването на Convivium. Заедно с Closet системата, пространствата са затворени с прибиращи се врати, за да се изолират зоните, предназначени за обслужване.

Това позволява отворено, споделено пространство, предназначено за социализиране, на което да не пречи техниката, която не се използва в момента.

Модерните кухни от Arclinea са освен това и архитектурни устройства, използвани да разделят пространствата в дома. Благодарение на новата Closet конфигурация – покрита с дървени панели, затворени с Modus врати, разполагат с хоризонтален отвор, който да бъде организиран според нуждите ви.

кухня

При Boffi, една от топ марките за дизайн на кухни, пространството е организирано така, че да бъде отпразнувана 20-та годишнина на марката, предлагайки предварителен преглед на Combine, новата колекция на Piero Lissoni.

Програмата включва събирането на единични части, които по отделно са адресирани към функции като готвене, миене и подготовка. Тези елементи могат да бъдат комбинирани, както подсказва името, в няколко конфигурации, започващи от прост единичен остров до по-комплексни, зигзагообразни форми.

Boffi кухнята е завършена с правоъгълна или квадратна маса за хранене на колела, която сменя позицията си в зависимост от използването ѝ, за да промени формата на кухнята. Различните височини сред единичните части създават динамично и различно пространство, което да се нагласи според желанието ви.

Дори работната зона променя вида си благодарение на новия разширен профил, замислен да интегрира оперативните функции и да поддържа използването на различни пособия като дъски за рязане, решетки и контейнери.

кухня

Прикриващ капак и кранове на мивката се повдигат и спускат, за да не се виждат, когато не се използват, за напълно чист и подреден работен плот.

Със своята съществена естетика Combine е завършена с луксозно покритие: качествено дърво, Carrara Marble или камък Avola, както и новото Lithoverde, направено от 99% рециклиран мрамор.

кухненски плот

Boffi предлагат и K-6, преразглеждайки историческия модел, проектиран от Норберт Уангън като един от първите модели модерна изчезваща кухня. В новата версия, която е изцяло от дърво, горната част на масата не се плъзга настрани, а по-скоро се плъзва напред, за да открие техническото пространство отдолу, докато същевремнно с това осигурява място, на което да работите или дори да седнете.

кухня

В шоурума на Corso Europa 2, проектиран от Винсент Ван Дуисен, са представени висококачествените кухни на Dada. Новата организация е направена специално, за да подчертае модерните кухни на марката, проектирани от големи имена като Лука Меда, Данте Бонучели и Никола Галиция.

кухня

Обстановката, позволяваща пълното оценяване на високото качество на кухните, клони към меките нюанси и релаксиращи пространства. Моделът Prime на Dada можеше да бъде видян чреz няколко различни модулни комбинации, свързвайки високо оценявани материали като мрамор и солидно дърво от дъб с хроматични нюанси. Междувременно, оптимизирайки пространството над главата, мястото за работа остава подредено.

По-неофициален подход е избран в бившата църква Сан Кампофоро в Бреа, избрана от Bulhaup за дебюта на b.architecture – последната революция в кухните на германската марка. В центъра на проекта е идеята за социализирането, интерпретирана през трансформацията на елементи до велики моменти споделени със семейството и любимите хора по време на приготвянето и консумирането на храната.

кухня

Организацията предлага 360° панорамен изглед на важните елементи на проекта, които взаимодействат помежду си.

кухня

За да открои композиционната гъвкавост на системата, екип от готвачи, водени от майстор готвача Тору Накамура, за поставени на различни места в кухнята, аранжирана в различни конфигурации. Частите на шкафовете също са свързани с оформлението, включвайки чекмеджета, които се вадят или се въртят.

Започващи директно от стенописите са наредени дълги маси, на които да става социализирането и посетителите да се чувстват като у дома си. В b.architecture версията, обзавеждането задава тона на обстановката и разположението на всичко.

В центъра на дървената маса е поставена стоманена плоча, разделяща охлаждащите зони и отоплителните корита, като и двете се управляват с прости устройства. Над масата се намира декоративен панел с пространство за рафтове, заедно с воден диспенсър, а по-нататък има осветление за работната повърхност.

 

Източник: Elledecor

0 Коментар

Login with