Falken Reynolds свързва съвременни и исторически детайли в градска къща

Falken Reynolds свързва съвременни и исторически детайли в градска къща

Канадското студио Falken Reynolds е избрало ярки бели повърхности и съвременни облицовки, за да подобри оригиналните характеристики на историческа резиденция във Ванкувър.

Местната фирма реновира партерния етаж на 100-годишна градска къща на улица Hemlock, в квартал Южен Гранвил. 

Взимайки името от местоположението си, проекта включва запазване на основния характер на жилището, докато се допълва с нови неща от съвременния свят. 

"Изцяло модерен интериор с препратки към корените му беше идеята за реновиране на тази 110-годишна къща в Южен Гранвил", споделят от Falken Reynolds, ръководена от Чад Фалкенберг и Кели Рейнолдс. 

Новият по-отворен изглед поставя кухнята и трапезарията близо една до друга. Дневната стая е разположена до входа и е визуално отделена от кухнята с ъглова камина. 

"Превръщането на поредица от малки стаи в отворено пространство включваше подсилване на разпадащите се основи, добавяне на структурни греди и повдигане на части от пода", казват от студиото. 

"Централната, значително голяма кухня - важна характеристика за клиента - заема повече от половината квадратура от основния етаж, но изглежда по-малка заради цветно стилизираните форми и материали." 

Falken Reynolds оптимизира пространството, като строи един неподвижен кухненски остров и добавя близо до него трапезарна маса на същата височина. Бивайки поставена на колела масата може да се движи лесно, за да се освобождава пространство, когато е нужно. 

Фиксираният остров включва електрически и механични системи, докато подвижният елемент може да направи място за разширяване на пространството при по-големи вечери. 

"Резултатър беше пространство, в което двама готвачи могат свободно да се съберат и да извършат магията си в кухнята, и след това да превърнат мястото в трапезария, на която да сервират вкусните си ястия", казват те. 

Кухненските шкафове и плотове са съвременни и съчетават историческите детайли на къщата. Използването на бели и дървени повърхности допринася за обвързването на двата типа интериор. 

Запазените детайли в дома включват лъскавата дъбова подова настилка, експонирана червена тухлена стена, врати с кристални дръжки, както и изрисуван парапет от тъмно дърво на стълбището. 

"Старото и новото се смесват без усилие и отдават почит на историята на сградата", споделят от студиото. 

 

Информация: Dezeen
Снимки: Янис Николай

0 Коментар

Login with