From Works създава кухня, напомняща на Peak District

From Works създава кухня, напомняща на Peak District

Базираното в Шефилд студио From Works създава специално разработена кухня, използвайки материали и цветове, въз основа на покрити с мъх скали в националния парк Peak District в северна Англия.

Създадена за пристройка на фамилна къща в Шефилд, голямата 20 кв. м. кухня комбинира оцветен в зелено шперплат и опушена дъбова дограма със сиви плочи от вкаменен варовик и водоустойчив панел, произлизащи от кариера в Дербишир.

кухня

„Кратките изисквания на клиента бяха за спокойно, но топло кухненско пространство, което да е в тон с градината, тъй като единият от двойката е ландшафтен архитект, както и стая, която да е във взаимодействие с по-голямата част от сградата“, споделя Дарън Ханкок, съосновател на From Works.

“Първоначалното вдъхновение идва от снимка на покрита с мъх скала, снимана по време на разходката им в близкия национален парк Peak District“, продължава той. „Това предизвика разговор за създаването на пространство и материална палитра, която да се отнася за специалната позиция на Шефилд като град, уникално свързан с красивия район на националния парк.“

кухня

Кухнята, която е била ръчно изработена в Шефилд, се състои от кухненски остров от букова дървесина и серия от оцветени в зелено части от шперплат. Сивите плотове са направени от фосилен варовик от местността, наречен "Мандале".

кухня

Кухнята включва също и специално изработена маса за закуска с бял слой, покрит с шперплат, рамка от неръждаема стомана и кожени крачета.

кухненски плот

„Масата е проста и скромна в дизайна си, действаща като фон на пространството“, казват от студиото, което се занимава с архитектурен и интериорен дизайн, както и дизайн на мебели.

„Всички материали за масата за закуска са произведени локално, а производството ѝ цялостното завършване е направено в Шефилд.“

трапезария

За пода архитектите използват широкоформатен плот, който поставят под ъгъл от 45 градуса, за да създадат различна повърхностна равнина.

кухненски шкафове

 

Текст и снимки: Dezeen

0 Коментар

Login with