GRT Architects създават офис в Ню Йорк с розова кухня и тъмна "стая за дрямка"

GRT Architects създават офис в Ню Йорк с розова кухня и тъмна "стая за дрямка"

Нюйоркското студио GRT Architects реновирани помещения на върха на сграда от 19-ти век в града, създавайки офис за фирма за UX дизайн, която прилича повече на дом, отколкото на работно място. 

Местното студио прави дизайна за Objective Subject - агенция за дигитална идентичност, базирана в окръг Флатирон. В кабинета са се помещавали редица пространства за багаж, които покривали покрива на сградата, и така тези съществуващи стаи бяха използвани за да диктуват развитието на проекта. 

"Когато адаптираме нови функции към сграда от 19-век, сякаш по-често премахваме стените, за да може да се пригодим към нуждите на новите ползватели", споделят от GRT Architects. "В този случай открихме, че яркото акцентиране на различията между съществуващите вече помещения и разделянето ще е уникално съобразено с желанието на клиента ни за интимно работно пространство, проектирано по-скоро като дом, отколкото като офис."

Всяка от трите зони е оцветена в различни цветове - розов, син и сив - и имат високи тавани, достигащи до почти 5 метра, които да изпълнят стаите с естествена светлина. 

"В този триптих пренесохме функциите на творчески офис", споделят от студиото. "От единия край се влиза през работеща кухня, която от своя страна е с високи плотове, на които човек да застане удобно. Те са проектирани да събират широкоформатни печатни материали, но могат да се използват и за неформално хранене и събития."

Кухнята се отличава с бели стени, светлосиви подове и шкафове от линолеум, оцветен в меко розово - нюанс, който е известен като "розово на 90-те" заради неотдавнашното му разпространение.

В кухнята на офиса се разполага и голям остров, който предоставя изобилие от пространство за хранене и работа, както и за правене на партита след работно време. 

Наблизо, оцветена в тъмносин цвят се намира "стаята за дрямка". Покрита с килим и запълнена със седалки, тази стая създава място за почивка или просто да поседнеш. Освен това, пространството се използва и като стая за срещи с клиенти и има по-малка прилежаща към нея стая. 

"Залято със дневна светлина от големите прозорци, пространството ни обгръща с абсорбираща дълбочина, текстура и акустична изолация", споделят от фирмата. "Отвореното пространство между стаите е оставено минимално, за да създава усет, че все пак напускате едната стая и отивате в другата." 

Трета, по-голяма стая, играе ролята на основно работно пространство и е боядисана в мек сив цвят. Приличащите си ръчно изработени бюра са наредени така, че светлината да влиза през високите прозорци, създавайки усещане за оранжерия. 

Информация: Dezeen
Снимки: Никол Франзен

0 Коментара

Login with

Свързани статии

Нашите продукти виж повече

Top
0