Идеи за гръб за кухня – материалите и дизайните, които ще заобичате

Идеи за гръб за кухня – материалите и дизайните, които ще заобичате

Любовта към дома, вярваме, личи най-много в отношението и старанието, които влагаме в изграждането на кухнята си. Помещението е семейният кът, мястото, което олицетворява уюта, единността, вкуса към живота и най-ценните мигове, прекарани с близките ни хора.

 

Любимата ни кухня е прекрасна в своята цялост – общият вид, който сме успели да постигнем, следва да ни носи едно особено чувство на удовлетворение от постигнатия дизайн и нетърпение час по-скоро да се впуснем в кулинарни приключения. Напомняме, че завършеният вид се постига чрез съвкупност от добре подбрани отделни елементи, които, действайки в синхрон, създават общата картина. Безспорно един от важните компоненти в дизайна на помещението е гърбът за кухня.

 

Идеалният гръб за кухня притежава няколко основни характеристики, които следва да имаме предвид, когато избираме материала и дизайна:

 

  • устойчивост – здравината на гърба за кухня е от съществено значение за домакинството;
  • лесна поддръжка – неимоверен плюс е повърхността да се почиства лесно;
  • красота и естетика – не бихме могли да подминем визията на гърба, която сякаш рамкира цялата кухня.

 

В днешната статия решихме да споделим с вас някои от любимите ни материали и дизайни, използвани при гърба за кухня. Сигурни сме, че не бихте останали равнодушни към никой от тях.

 

Slim line за разкош и устойчивост

slim line гръб за кухня

Ако търсите материал, който да съчетава у себе си устойчивост към топлина, влага и удари, то несъмнено уцелваме десетката с това си предложение.

Плотовете „Slim line” представляват красиви 12-милиметрови плочи, лесни за почистване, хигиенични и изключително подходящи за интериорни и кухненски повърхности. Перфектен вариант са за онези от вас, които са почитатели на семплотата в дизайна и биха желали да намерят златната среда по отношение на финансовия аспект – „Slim line” се „позиционират“ идеално между термоплота и техническия камък при изработката на гръб за кухня.

 

Гранит в компанията на декоративни етажерки за гръб на кухня

Каменният материал е изключително подходящ в дизайна на модерната и функционална кухня.

гранит гръб за кухня

Бихме могли да го използваме при изработката както на гърба на кухнята, така и на работния плот. Красивите шарки допринасят към уютното усещане, което така искаме да постигнем в дизайна на кухнята си. Една идея от нас – оползотворете пространството между горния ред шкафове и плота. Поставяйки декоративни етажерки, вие създавате своеобразен синхрон между функционалност и по-нестандартна визия. Багрите, които предоставя гранитът като материал, биха могли да бъдат съчетани с вкуса и усещането за естетика на всекиго. Здравината му определено не е никак за подценяване, което добавя още един категоричен плюс в подкрепа на това защо този материал е така подходящ за изграждането на гръб за вашата кухня.

Плочки за раздвиженост, цвят и екстравагантност в дизайна

плочки гръб за кухня

Чудесна комбинация за вашата кухня е съчетанието от красиви плочки и термоплот – симбиоза между естетика и функционалност.

Плочките, независимо от техните форма и шарки, са идеално решение за онези от вас, които желаят акцентен елемент за цялото помещение. Макар и да не са от най-лесните за поддръжка повърхности предвид фугите, смятаме, че определено си струва да ги изберете за гръб на кухнята. Въображението ви не среща граница, говорейки за плочки – багрите и подредбата зависят изцяло от собствената ви визия за нещата.

плочки гръб за кухня

Имитиращите тухлички плочки, включени в дизайн на наш клиент, илюстрират наистина изобилието от варианти на съчетания и визии. Независимо дали сте почитатели на изчистените линии, или сте привърженици на цветовете – интегрирането на плочки в гърба на кухнята несъмнено ви дава онова поле за изява, което малко материали предоставят.

 

Стъкло за гръб на кухня с приказни отблясъци

Несъмнено кухнята е бижуто в дома. Ако желаете да превърнете помещението си в една наистина бляскава и изключително стилна стая, то отговорът се крие в използването на стъкло за гръб на кухня.

стъкло гръб за кухня

Заобиколено от термоплот и фурнировани етажерки, стъклото тук изпъква с нежността и красотата си, правейки кухнята да изглежда извънредно естетически издържана и стилна в изчистените си линии.

стъклен гръб за кухня

Техническият камък, послужил като материал за работния плот в този проект, сякаш прегръща и предпазва стъклото с 10-сантиметровия борд, явяващ се свръзката между устойчивостта и здравината на камъка и изтънченото, нежно изящество на стъклото.

стъклени елементи в кухнята

Веднъж прекрачили прага на стъкления свят чрез гръб за кухня, бихте могли и да продължите традицията, интегрирайки красиви витрини и стъклени етажерки. Така съумявате да постигнете хомогенност и обща посока в дизайна на цялото помещение.

 

Термоплот – и за гръб, и за работните повърхности

термоплот гръб за кухня

Тази кухненска концепция е любима на привържениците на практичността, но без да ги лишава от красотата в дизайна. Удобен вариант е да използвате термоплот и при изграждането на гърба на кухнята си, и при създаването на работните повърхности. Добрата устойчивост на материала осигурява безпроблемно ежедневно използване на кухнята. Ако пък сте почитатели на акцентите и това интериорно решение ви се струва твърде семпло, не забравяйте, че винаги бихте могли да прибегнете до подходящите кухненски аксесоари, за да внесете така желаното настроение.

 

Убедени сме, че, след всичко казано дотук, сте още по-вдъхновени и нетърпеливи за създаването на кухнята на мечтите си. Приканваме ви да откриете още много идеи, свързани с дизайна и гърба на кухнята, посещавайки богатата ни галерия от предложения.

0 Коментар

Login with