Интересен минималистичен интериор за къща в Сан Франциско

Интересен минималистичен интериор за къща в Сан Франциско

Американската фирма Jensen Architects преработва викторианска къща в Сан Франциско с надупчени алуминиеви панели отзад и минималистичен интериор, който да им отива.

викторианска къща

Местната фирма е наградена през 2017 година с награда San Francisco Historic Preservation Commendation Award за резиденцията Alamo Square, която се отличава със съчетание от оригинални и съвременни елементи.

кухня

Викторианските къщи са отличителни за архитектурата на Сан Франциско, характерни с цветните си фасади и фронтони, както и детайлни елементи от украсата. „От страната на улицата е напълно възстановена оригиналната фасада от 1889 година, и сякаш е потопена в модерна баня от сребърна боя, подсказвайки вътрешната трансформация,“, казват от Jensen Architects.

трапезария

От задната страна на сградата на очаква рязък контраст, с изцяло остъклени стени, покрити с плъзгащи се алуминиеви екрани. Комбинацията от съвременен дизайн с исторически и запазване на историческите елементи отличава тази структура от другите в квартала.

Четириетажната сграда има гараж, три спални, офис и отделна стая за семейството, като всичко това е разположено под основното място, на което живее то, а именно третия етаж. На него се намират кухня, трапезария и всекидневна, които са проектирани така, че да се получи отворено пространство, а подовата настилка е под формата на широки дъски.

трапезария

Тъмно син кухненски остров е разположен централно в изцяло бялата кухня и има допълнителни остъклени шкафове за допълнително съхранение. От дясната страна кът за хранене, който акцентира върху алуминиевия плъзгащ се панел, който служи за манипулиране на идващата от прозорците светлина, както и да осигури уединение.

всекидневна

Откритата трапезария започва от кухнята и има вградена пейка, която минава покрай цялата стена. Пейката стига до А-оформена камина в хола, която е покрита с бели плочки.

всекидневна

Фокусната точка на резиденцията е съвременното дървено стълбище, което започва от средата на стаята. Острите му ъгли оформят спирала с дебели парапети – или половин стена – увеличавайки обема му.

стълбище

Стълбището води към покрива, където слънцето влиза през остъклена ниша. Самият покрив дава широк поглед над квартала и е обзаведен с ярко оцветен диван и столове. За обзавеждането на дома Jensen Architects си партнира с местната фирма Hulburd Design.

къща

стълбище

спалня

покрив

 

Снимки: Джо Флетчър
Текст: Dezeen

#Минималистичен стил

0 Коментар

Login with