Интригуващата история на създаването на една класическа кухня във Велинград

Интригуващата история на създаването на една класическа кухня във Велинград

В дългогодишния си опит екипът ни се е вдъхновявал от редица неща при създаването на своите кухненски проекти – понякога спомен, ухание, гледка или любим предмет от дома са повече от достатъчни, за да запалят искрата на творческия ни подем. Същото важи и за нашите клиенти – често идват при нас в желанието си да се сдобият с нова и прекрасна кухня, вдъхновени от нещо дребно на пръв поглед, но даващо тласък на едно интригуващо и ново дизайнерско начинание.


Подобен бе случаят и със създаването на кухнята, за която ни се прииска да ви разкажем днес. Тя е класическа, ретро, навяваща усещания за домашен уют и топлина. Направата й бе истинско удоволствие, изпълнено с не една и две непредвидени ситуации – крайният резултат обаче бе еднакво удовлетворителен както за нас, така и за скъпите ни клиенти.

Всичко започна от една мивка – ето как вдъхновението идва от изненадващи страни

Клиентите ни бяха решили да подменят кухненското си обзавеждане, но в старата им кухня имаше нещо, на което особено много държаха, и което се бе превърнало в един от любимите им домашни акценти – голямата и дълбока кухненска мивка. Отлятата мивка обаче никак не се вписваше в концепциите, които изникнаха в съзнанието на нашия екип, когато установихме, че клиентите ни са почитатели на класическия ретро стил. Ето защо запретнахме ръкави и създадохме няколко наистина реалистични 3D проекта, които да онагледят какво имахме предвид за дизайна.

Макар и няколко, всички варианти кръжаха около идеята за светла и свежа мебелировка, която перфектно се вписваше в малката площ на помещението. Заложихме витрини, така подходящи за всеки ретро дизайн на кухня, а за вратите на шкафовете избрахме така характерните класически таблени врати. Клиентите толкова харесаха първоначалните ни идеи, че решиха да се простят със старата отлята мивка и изцяло да се доверят на нашите нюх и творческа концепция.

Избрахме уредите, залагайки на ретро изглеждащи, също издържани в светлата гама. Дръжките на шкафовете и чекмеджетата съумяхме максимално да доближим до усещането за лукс и орнаментика, също част от цялостния ретро стил на проекта.

Дизайнът ни претърпя няколко промени по пътя – включихме и абсорбатор, съчетан цветово с останалата част от кухнята. Интересен беше моментът, в който, след демонтиране на старата кухня, екипът ни посети обекта за взимането на последни и окончателни размери – съзряхме неправилно разположената тръба на абсорбатора, която не подлежеше на преместване. Екипът ни се активизира и бързо проектира добавянето на шкафче над рафтовете, за да съумеем умело да я скрием от поглед. Така акцентната част до прозореца, предназначена за подредба на бурканчета с подправки, доби още по-завършен и функционален вид. След дълго размишление относно материала, който да използваме за работен плот, единодушно с нашите клиенти се спряхме на гранитен вариант. От гранит е и гърба на кухнята.

Крайният резултат бе особено удовлетворяващ за всички участници в проекта

При завършване на кухненския проект, клиентите ни споделиха очарованието си от крайния резултат. Не запазихме старата отлята мивка, но пък внесохме много класност, елегантност и ретро привкус на цялото помещение. Запазихме идеята за дълбока и голяма мивка, избирайки вградена под плот композитна такава.

Деликатното осветление под горния ред шкафове допълнително внесе топлина и уют на кухнята.

Обърнахме внимание на всеки детайл в изработката и проектирането на кухнята, тъй като клиентите изцяло се довериха на нашата преценка. Фрезовахме рафтовете и съобразихме разположението на всички елементи така, че да бъдат най-удобни и функционални за ежедневно използване.

Кухненското вдъхновение се разпростря и сред останалите стаи от жилището

Клиентите ни толкова харесаха крайния вариант на своята нова кухня, че ни довериха проектирането и на други мебели, разположени в останалите помещения от техния дом. Така постигнахме своеобразна хомогенност в дизайна на дома.

Холовото помещение се превърна в сякаш кухненско продължение, следващо същата интериорна концепция.

Направихме и удобен трапезен шкаф с впечатляващи диагонални ефекти, който се оформи като още едно допълнително пространство за съхранение на вещи и предмети.

Така, тръгвайки от една мивка, семейството се сдоби с цялостно интериорно обзавеждане, което спомогна за това домът да се усеща като сякаш излязъл от ретро и класическите дизайнерски архиви. Допада ли ви крайният резултат?

#Малки кухни #класическа кухня #ретро

0 Коментар

Login with