Класическо произведение на изкуството – кухня, която е сякаш от приказка

Класическо произведение на изкуството – кухня, която е сякаш от приказка

Ако има проект, който категорично да доказва връзката между интериорния дизайн и изкуството, то това безспорно е кухнята, за която бихме искали да ви разкажем днес.


Впечатляващ, разкошен, вдъхновяващ – именно така избираме да опишем проекта, който имахме удоволствието да създадем за наши клиенти. Те никак не са нови за нас – „отговорни“ сме за създаването на други две техни кухни: „Бояна“ и „Алда“. Щастливи сме, че изборът им отново се спря на нашия екип. Третото кухненско допълнение към разкошните им домове е вдъхновено от предните две и следва логичната класическа стилова последователност.

Ако ви е интересно да проследите създаването на тази наистина прекрасна кухня, ние с радост ще ви разкажем. Заповядайте с нас на поредното вълнуващо интериорно пътешествие.

Класиката е винаги на мода – както и ще бъде тази кухня

Клиентите ни пожелаха проектът да следва стиловите особености на предните две кухни, които създадохме за тях. Класическите линии придават особени лукс и неповторима елегантност.

За да създадем категорично тези усещания, ние се спряхме на естествен дъб като материал за всички видими части. Стремим се винаги да подхождаме новаторски и изключително индивидуално към всеки проект – ето защо обработихме материала така, че да отворим порите на дървото. „Старинните“ ефекти постигнахме, като боядисахме дъба и нанесохме патина, която прекрасно оцвети вдлъбнатините.

Кухнята е белязана от завидно количество ръчен труд – направените дърворезби са акцентен елемент из всички части и впечатляват с изключително майсторство и детайлност. Считаме, че именно те издигат проекта до едно произведение на изкуството, което не би могло да остави никого безразличен. Основата на колоните, изобразяваща красиви листа чрез изкуството на дърворезбата, се превърна в запазена марка на кухните от тази серия.

Красивите детайли се срещат по всички кухненски елементи – така, освен старинния ефект, постигнат чрез патината, съумяхме да внесем и нотка аристократизъм в цялостния дизайн на кухнята.

Успяхме да вплетем в едно и класиката, и модерността

Макар и подчертано класическа, тази кухня всъщност изиграва ролята на своеобразен „мост“ между епохите. Клиентите ни пожелаха проектът да включва и модерни елементи – откриваме ги в уредите, които са в контрастен черен цвят.

За да съчетаем по един приятен и балансиран начин уредите с останалата част от интериора, екипът ни се спря на модерни дръжки за шкафовете и чекмеджетата, също издържани в тъмната гама.

Гърбът и плотът на нашия шедьовър са от технически камък, а мивката е под плот с голямо корито – нещо изключително удобно за домакинските нужди.

Единодушно решихме кухнята да е в светлата гама, но да не бъде бяла. Избраните цветове и нюанси още повече придават характер на стил и аристократизъм. Ако дърворезбите и старинните ефекти в дизайна ни отвеждат към време на царственост и величие, то модерните акценти при уредите и дръжките ни напомнят за по-новите времена на модерност и изчистеност. Смятаме, че съчетанието между стиловете е наистина успешно и прави дизайна актуален – никога класиката и новото време не са „звучали“ толкова добре заедно.

Обърнахме внимание и на вътрешността на шкафовете и чекмеджетата – интегрирахме механизми и рафтове, които да осигурят максимални функционалност и удобство, а акцентът под фурната служи както за вентилация, така и за декорация.

Клиентите ни се оказаха страстни любители на чая – ето защо бе съвсем естествено да обособим шкаф, който да служи за съхранение на любимите билки.

Снабдихме кухнята и с отделни елементи, оползотворявайки наличното пространство

Помещението, което имахме на разположение, бе наистина голямо. Ето защо екипът ни реши да го оползотвори максимално, залагайки на остров и допълнителен модул, изиграващ ролята на кът за телевизор, витринен шкаф и допълнително пространство за съхранение.

Островът снабдихме с допълнителни шкафове и не пропуснахме да го украсим с дърворезба, вписвайки го в цялостната кухненска концепция.

На модула, част от кухненското помещение, бе отредена ролята на кът за телевизора, както и като място за подредба на множество аксесоари, служещи в трапезарията – покривки, сервизи, прибори за по-специални поводи.

За завършващ елемент на кухнята избрахме етажерките – представляват идеалното място за подредба на любими аксесоари или множество кулинарни акценти.

От класическата архитектура се вдъхновихме за пиластрите – представляват елементи, даващи вид на укрепващи колони, имащи декоративна функция. Ние обаче решихме да внесем функционалност и в този елемент – изградихме ги така, че да служат като издърпващи механизми, позволяващи съхранението на бутилки и подправки.

След приключване на проекта усмивките не можеха да слязат от лицата както на нашите клиенти, така и на екипа ни. Вярваме, че успяхме да създадем един дизайнерски и архитектурен шедьовър – любовта към това, което правим, безспорно личи в направата на тази кухня.

Надяваме се да сме успели да предадем и на вас магията на този проект. Споделете ни – кой от елементите ви стана любим?

#Класически #Акцентни цветове #големи кухни

0 Коментар

Login with