Кухненските уреди – душата на любимото ни помещение

Кухненските уреди – душата на любимото ни помещение

Днешната статия посвещаваме на кулинарите – ще си говорим за кухненските уреди! Те безспорно са душата на помещението и ни се иска да ви предоставим малко повече информация, за да се впуснете час по-скоро в сътворяване на невъобразими готварски специалитети.

Проектирането на кухня и замислянето на нейния дизайн никак не се изчерпват до подбора на материалите, избора на акцентните елементи и декорациите. В тази стая събираме семейството около трапезата и го гощаваме с разнообразие от кулинарни изкушения. За направата им са ни необходими не един и два кухненски уреда – ето защо смятаме, че е важно да съсредоточим вниманието си върху тези компоненти от помещението и да си поговорим за това как именно е най-добре да бъдат позиционирани, за да отговарят в максимална степен на потребителските ни нужди.

От гледна точка на разположение и монтаж, днес ще обсъдим:

  • Вградените уреди, набиращи все по-широка популярност;
  • Свободностоящите като често избирана алтернатива.

Пожелаваме ви да съберете така необходимото вдъхновение, за да претворите кухнята си в едно наистина красиво и функционално местенце. При нас откривате разнообразие от уреди за вграждане на страхотни цени, но нека първо ви разкажем за техните основни характеристики.

 

Уреди за вграждане – какво трябва да знаем

Напоследък ги срещаме съвсем често – вградените уреди са изборът на почитателите на модерните кухни с изчистени линии. Те допринасят за усещането за простор и стил в дизайна. Изключително подходящи са за малки пространства, тъй като не се налага да заемат излишни сантиметри от общото помещение. Именно и затова са препоръчвани на обитателите на по-малки жилища – всеки желае да оползотвори наличното място по възможно най-добрия начин и да не се лишава от нито един необходим за кухнята уред. Вградените варианти са идеални за целта.

Уредите за вграждане са замислени така, че не е необходимо да се предвижда свободно пространство около и над тях – нещо, характерно за свободностоящите, което ще разгледаме по-надолу. Това е още едно доказателство, че именно вградените уреди са най-добрата опция за малката кухня.

Друга тенденция, която се радва на изключителен успех и интерес от страна на клиентите, е „скриването“ на някои от уредите в шкаф – така, от една страна, запазваме цялостната линия на кухнята, а, от друга – печелим допълнително място за съхранение, ако става дума за абсорбатор например. Макар и около декоративен свободностоящ абсорбатор да могат да се сложат открити шкафове, избирайки абсорбатор за пълно вграждане, ние съумяваме да го поставим в шкаф с рафтове, което оползотворява допълнително мястото и не събира прах.

Хладилникът също е уред, който бихме могли да позиционираме в шкаф и да запазим хомогенността на цялостния дизайн. Вградените миялни машини пък се поставят зад вратичка и също остават „скрити“.

Ако притежавате колонен шкаф, то той е идеално място за позициониране на вградената фурна на по-високо с цел по-лесна употреба. Под или над нея бихте могли да вградите и други уреди, които ежедневно използвате и ви се струва немислимо да не притежавате в кухнята си – микровълновата фурна и кафе машината са изключително подходящи за целта.

Споделяме с вас и още един много интересен трик – ако сте почитатели на алкохолните напитки, ви съветваме да си вградите своеобразна винарна в кухнята. Разположете в нея любимите си питиета, за да са винаги под ръка, когато искате да изненадате гостите си с вкусен и освежаващ коктейл.

 

Свободностоящи уреди – любими на почитателите на класическия и ретро стил

За голяма част от хората класиката носи една своеобразна романтика и подчертана любов към миналото – именно тези усещания желаят да вплетат в дизайна на дома си. Може би най-добрият начин за това е чрез проектирането на кухня в някой от тези стилове.

Класическите и ретро кухни перфектно си партнират със свободностоящите уреди. Макар и уредите за вграждане и модерният стил да добиват все по-голяма популярност, бихме казали, че и класическата визия няма изгледи скоро да отстъпи челните места.

За какво да съблюдавате, ако спрете избора си на такива уреди? Следва да оставите място около и над тях. Говорейки за пералня и хладилник например, е важно да спазите следните изисквания: оставете няколко свободни сантиметра около пералнята с оглед на вибрациите по време на работа, а поне четири сантиметра отделете над хладилника за свободна циркулация на въздуха. Да, мястото се почиства трудно, но пък е важно, за да осигурите оптимална работа за уреда.

При класическите и ретро кухни, където целим акцент върху готварския кът, е повече от приемливо да предпочетем свободностоящ видим абсорбатор.


Е, избрахте ли вече начина, по който да позиционирате уредите си в кухнята? Подберете онези, които ще използвате често, за да направите помещението си наистина функционално. Монтирайте ги така, че да ви е удобно да ги използвате – именно и това е първата стъпка към онези кулинарни шедьоври, които ще впечатлят всички около трапезата.

0 Коментар

Login with