Модулни кухни - уют, удобство и красота в дома

Модулни кухни - уют, удобство и красота в дома

Приветстваме всички новодомци – ето, че така дългоочакваната мечта се сбъдна и вече разполагате с дом, който, убедени сме, нямате търпение да превърнете в красиво и стилно местенце.

 

Не веднъж сме казвали, че кухнята носи душата на жилището – именно там оползотворяваме свободното си време със семейството или пък се наслаждаваме на спокойствие и уединение в компанията на чаша кафе. А как бихме могли да направим това помещение уютно и приятно за пребиваване? Чрез красив и функционален интериорен дизайн, разбира се.

 

Днес решихме да си поговорим за модулни кухни – иска ни се да ви представим по-детайлна информация, както и да ви запознаем с някои от последните тенденции както в цветово отношение, така и от гледна точка на най-предпочитаните материали, използвани при изграждането на кухнята.

 

Смятаме, че опцията за модулни кухни е изключително добра, защото те са:

  • Функционални – важна характеристика на всяка кухня;
  • Лесно съобразими спрямо наличното пространство и възможностите за разположение;
  • Красиви – никак не подценяваме важността от това кухнята да е по ваш вкус и стилово;

На разположение в нашия магазин откривате множество варианти за модулни кухни на наистина добри цени, но нека преди това се запознаем с малко повече детайли относно особеностите на този тип мебели.

 

Модулни кухни – защо са добър избор?

Неопровержим факт е, че всеки желае да притежава възможно най-красивата и удобна кухня. Ежедневието за мнозина през последните години обаче става все по-натоварено и далеч не всеки би могъл да отдели повече време, което да оползотвори в проектиране и планиране на всеки един отделен аспект от интериора на дома си. Повечето задължения и ангажименти, работата, графиците са само част от всичко, което запълва почти изцяло всеки един наш ден. Ето защо е повече от страхотна новина да кажем, че има бърз начин, чрез който с минимални време и усилия да се сдобием с наистина прекрасна, функционална и удобна кухня за жилището си.

Тук и се намесват гореспоменатите модулни кухни. Идеален и предпочитан вариант са за хората без много налично свободно време, тъй като представляват колекции на кухни, съставени от различни по вид и предназначение компоненти, издържани и изградени в един стил и с едни и същи материали и цветови комбинации. Всичко това води след себе си не едно и две предимства.

Модулните кухни, бихме могли да кажем, са с персонализиран характер. Съобразявайки пространството, с което разполагате в пригодената за кухня стая, вие се обзавеждате именно с елементите, които ще отговарят на вашите потребности. Модулните кухни са чудесен вариант както за малки, така и за големи пространства.

При малките кухни често клиентите смятат, че трябва да се лишат от множество функционалности, за да се „вместят“ в наличното място, но това съвсем не е така. С правилните подредба и избор на модулните компоненти и най-малката стая може да се превърне в напълно оборудвана и прекрасна кухня. Чест съвет, който даваме при такива случаи, е съобразяването на модулите с предметите, които следва да бъдат съхранявани. Ако разполагате с повече съдове и посуда, то е добър вариант да предвидите повече елементи с шкафове и етажерки, както и чекмеджета.

Големите помещения са също идеален вариант за модулни кухни – колекциите побират в себе си множество разновидности на шкафове от горния и долния ред, такива с чекмеджета, витрини. Единственото, от което бихте имали нужда, е достатъчно вдъхновение и въображение, за да съумеете да съчетаете всички избрани от вас модули така, че да се получи един наистина удобен и красив финален проект за вашия дом.

 

Тенденции при модулните кухни – какво харесват всички в момента?

След като представихме някои от безспорните предимства на модулните кухни, ни се иска да поговорим и за някои тенденции, които наблюдаваме при тях. Добрата новина е, че няма изгледи скоро те да претърпят промяна – ръководейки се по тях, вие си осигурявате кухня, която ще е модерна и актуална за дълги години напред.

От гледна точка на използваните материали, особен акцент пада върху естествените такива. Предимствата на иглолистната дървесина са безброй – избирайки модулна кухня, изградена от такъв материал, вие си дарявате безкомпромисно качество и завидна устойчивост. С подходящите байц и лак ви се дава възможността да разполагате с множество варианти в цветово отношение – модулни кухни откриваме както в тъмната, така и в светлата гама. Все по-често срещаната липса на преградни стени между помещенията, в това число и между кухнята и хола или трапезарията например, предполага общи тон и стил на всички мебели в дома. Затова е и важно разнообразието от цветове и стилове, за да можете с лекота да съчетавате различните елементи от всяко едно помещение.

От гледна точка на цветовете, напоследък изключително актуални са мебелите, издържани в „крем“ – светлите, приветливи и енергизиращи тонове създават уют и една изключително приятна обстановка, която ви вдъхновява и зарежда с положителна енергия още в началото на деня, пиейки кафето си. Светлите тонове в дизайна на кухнята са препоръчителни при малките помещения, тъй като оптически съумяват да направят стаята да изглежда по-просторна, отколкото всъщност е, а това безспорно е търсен ефект.

Големите помещения пък можем да изградим чрез контрастната комбинация от светла кухня и тъмни стени – истински стилно решение за любителите на по-дръзките стъпки в дизайна.

 

Какви отделни компоненти откриваме в модулните кухни?

 

Както вече споменахме и по-горе, модулните кухни представляват напълно оборудвани с всичко необходимо интериорни решения. За вашите потребителски и стилови нужди, в комплекта откривате всички елементи, които биха ви потрябвали, за да изградите както долния, така и горния ред на кухнята си.

Шкафове с една врата, с две, в комбинация с чекмеджета, с включени механизми за бутилки, такива, предназначени за вградени фурни – разнообразието действително е голямо и ще посрещне всички ваши домакински потребности. За горния ред на кухнята разполагаме с варианти като обикновени шкафчета с вратичка, както и такива с витрини – с една или две врати за стъкло. Ако сте любители на нишите, с радост ви съобщаваме, че бихте могли да разполагате и с такива опции – комбинацията от горен шкаф с врати за стъкло и ниша отдолу придава изключително стилен и интересен вид на кухнята. Ако пък сте почитатели на етажерките, имате възможност да включите и такива като част от модулната кухня – знаем, че са много подходящи за подредба на сувенири, малки саксии с цветя, както и множество други кухненски аксесоари, които ще придадат чар и характер на цялото помещение.


Вярваме, че сме успели да ви дадем необходимите отговори на въпроса защо модулните кухни са подходящо решение за интериора на дома. Съчетавайте смело и се осланяйте на вдъхновението и стила си – възможностите и опциите за красив интериор са в изобилие.

0 Коментар

Login with