Pantone обявиха Living Coral за цвят на годината за 2019

Pantone обявиха Living Coral за цвят на годината за 2019

Известната компания Pantone определи цвета за 2019 година и това е 16-1546 Living Coral. Новият цвят е описан от Pantone като „вдъхновяващ и утвърждаващ живота коралов оттенък със златист полутон, който подхранва и оживява с по-мека острота“.

Жизнен, но и мек PANTONE 16-1546 Living Coral ни обгръща с желание да предостави комфорт и жизнерадост в непрекъснато променящата се среда.

В отговор на все по-разрастващата се дигитална среда и затвърждаването на използване на социални медии все повече в живота ни, от Pantone търсят автентични преживявания, които дават възможност за свързване и интимност. Бидейки социален и енергичен цвят PANTONE 16-1546 Living Coral приветства и окуражава безгрижните дейности. Символизирайки вродената ни нужда от оптимизъм и радостни преживявания, цветът въплъщава желанието ни за игриво представяне.

Представлявайки синтеза на модерния живот, Living Coral е жизнен цвят, появяващ се в естествената заобикаляща ни среда и в същото време може да се види като живо присъстващ в социалните медии.

„Цветът e изравняващ обектив, чрез който изживяваме нашата естествена и цифрова реалност и това важи особено ясно за Living Coral.”, споделя Леатрис Айземан, изпълнителен директор на института Pantone Color.

Living Coral излъчва познатите от природата аспекти на цвета, макар и най-често да се среща в морския свят, под водата, където кораловите рифове осигуряват подслон на разнообразни морски видове, все по-често го забелязваме в дигиталния свят.

В интериорния дизайн цветът се използва като смело проявление в декора, създавайки вълнуващи изживявания като поп-ъп инсталации и интерактивни пространства. Като цвят, свързан с тактилността и връзката между хората, заложен в килими, отдеала и пищни тапицерии, Living Coral създава топло и уютно усещане в дома. С изтънчената си природа цветът добавя драматизъм във всяка стая било то добавен към декоративни аксесоари, настолни маси или цвят на стената.

Pantone избират цвят на годината от 1999 година, а отминаващата 2018 бе годината на жизнения 18-3838 Ultra Violet.

 

Източник: Pantone

0 Коментар

Login with