Права кухня – идеален вариант за всякакъв тип помещения

Права кухня – идеален вариант за всякакъв тип помещения

След като се запознахме в детайли със спецификите и предимствата на ъгловите кухни, днес решихме да отдадем и заслужено внимание на правите. Те никак не им отстъпват по удобство и красота в дизайна – убедете се сами по-нататък в статията.

Правите кухни са предпочитано интериорно решение както от семейства, разполагащи с голямо помещение, така и от такива, имащи по-малка стая. Именно възможността за завидна гъвкавост в дизайна и проекта ги правят толкова търсени и харесвани. Ако желаете домашната кухня да бъде

  • функционална,
  • с впечатляващ дизайн,
  • с възможност за допълнителни модификации,

то безспорно сте се насочили в правилната посока. Ето защо точно правите кухни са правилният избор за жилището ви.

 

Заложете на тях, ако разполагате с малко помещение

Правите кухни са чудесни за малки помещения, тъй като биха могли да бъдат проектирани така, че да се оползотвори всяко свободно кътче с цел включване на всички необходими елементи и уреди, за да бъде кухнята наистина функционална и удобна.

Единственото правило, което следва да спазите, е да отделите достатъчно разстояние между мивката и котлоните. Ако сте силно ограничени откъм пространство, добър вариант е да спрете избора си на два котлона, вместо на четири. Това ще ви даде допълнителна отдалеченост между двата кухненски компонента.

Не забравяйте, че големината на едно помещение се разглежда не само от гледна точка на ширината, но и на височината. В този ред на мисли, добро решение за правите кухни в малки стаи е да заложите на двоен горен ред – изключително практично решение, което се постига чрез едно по-дълбоко и едно по-плитко ниво. Това осигурява допълнително пространство за съхранение на всичките ви кухненски и домакински вещи и принадлежности.

Ако разположението и пространството позволяват, още една добра идея е интегрирането на подвижен остров в кухнята – допълнителната работна площ на колелца ще ви даде още място, а и бихте могли да я позиционирате на различни места, в зависимост от функцията, която искате да изпълнява. Придърпвайки острова към кухнята, ще ви е по-удобно, докато готвите. Ако пък желаете своеобразен барплот, където да пиете кафето си сутрин, разположете острова до стената, успоредно на кухненския ред. Чудесен вариант е и в ролята си на граничен елемент между кухнята и трапезарията.

В правата кухня, дори и да е пригодена за малко помещение, бихте могли да включите вградени уреди, които спестяват още повече пространство. Ако държите на стиловата издържаност, скрийте ги зад шкаф. Така запазвате хомогенността и стаята изглежда винаги спретната и в баланс.

 

Правите кухни дават още повече простор на вече големите помещения

Ако сте от хората, които обичат усещането за простор и свобода, то определено правата кухня ще ви го предостави. Дори и да имате голямо помещение, заложете на именно такъв тип подредба на мебелите. Проектирайки най-необходимото в дизайна, вие си дарявате и функционална кухня, съдържаща всичко необходимо, и запазвате пространството на стаята.

Правите кухни чудесно се съчетават цветово с контрастите, тъй като проектирането на мебелите в права линия прави багрите да изпъкват, нареждайки се един до друг. Знаем, че тъмните цветове имат свойството да „затварят“ и „стесняват“ помещението, но, разполагайки с голямо такова, вие спокойно можете да заложите и на тъмни тонове.

Никак не е за пренебрегване и цветовата комбинация между светъл неутрален цвят и по-подчертаващ и акцентен такъв. Безспорно ще внесете много настроение и уют в цялостния дизайн на помещението, а и на жилището като цяло, особено ако не разполагате със стени, преграждащи отделните стаи.

Дизайн на права кухня може да се съобрази с всякакъв интериорен стил – ретро, класически, модерен. Единственото, което трябва да ви ръководи, е наличното пространство със своите особености и личния вкус.


Надяваме сме да сме успели да ви вдъхновим и да ви докажем нагледно защо правите кухни са толкова добър избор за всякакъв тип жилище. Заложете на елегантността и функционалността и си подарете мебел, която ще ви усмихва ежедневно.

0 Коментар

Login with