Преди и след: създаването на малка кухня в бели и дървесни тонове

Преди и след: създаването на малка кухня в бели и дървесни тонове

За екипа на Kuhnia.bg създаването на всяка кухня за клиент е като разказването на житейска история – има си свое минало, настояще, бъдеще. И понеже влагаме любов, старание и отношение в цялостния процес, решихме да съсредоточим вниманието си върху един нов подход, чрез който ще ви поканим на следващото ви интериорно пътешествие.

В продължение на няколко статии избрахме да ви представим създаването на няколко кухни от самото начало – ще ви показваме помещението такова, каквото сме го видели и ние за първи път; ще ви предоставим детайли, разказващи за самия процес по изграждане и създаване на мечтания дизайн; ще завършим с демонстрация на изпълнения и готов проект. Сякаш оставяме части от себе си във всеки дом, за който сме създавали интериорни концепции. Иска ни се да ви направим част от нашето изкуство.

Създадохме малка кухня, издържана в бяло, с контрастиращи дървесни тонове

Подходът, който съгласувахме и избрахме с клиента за проекта, гравитираше около идеята за контрастите в дизайна. По отношение на цветовата гама единодушно решихме тя да побира в себе си снежнобелия цвят в съчетание с по-тъмни багри. Въпреки това търсихме баланса – искаше ни се цветовете, макар и контрастни, все пак да съумяват да „работят“ заедно за постигането на един наистина изтънчен и класен интериор.

Ето и как стартирахме – отправната ни точка бе празното помещение

Изборът за Г-образна кухня се подразбираше от архитектурните особености на стаята. Искахме да създадем за клиента си един функционален кът, който да побира всичко необходимо. Определено не разполагахме с твърде много пространство, но това предизвикателство сякаш отприщи вълна от идеи, които, в последствие, съумяхме да интегрираме доста успешно в крайния дизайн.

Искаше ни се да се възползваме както и от ширината, така и от височината – не веднъж сме споделяли с вас, че, когато говорим за малки кухни, никога не бива да пренебрегваме възможността от разрастване на дизайна в посока нагоре с цел осигуряване на допълнителни места за съхранение. В този случай обаче не целяхме наличие на твърде много места за съхранение, затова и се спряхме на по-малко на брой шкафове и чекмеджета. Не изпълнихме пространството до тавана, защото целта на кухнята не налагаше това, но би могло да се направи в други случаи, когато всяко местенце за съхранение е ценно.

Нахвърлихме няколко идеи, между които клиентът ни да избира

Едно от нещата, които особено много обичаме в работата си, е моментът, когато клиентът ни сякаш се „припознае“ в предоставения от нас вариант за дизайн.

Разбира се, разработихме няколко идеи и през цялото време се консултирахме с бъдещия притежател на кухнята – взимахме под внимание вкуса, изискванията, предпочитанията.

Единодушно се спряхме на идеята за рафтове в горния ред, тъй като те придават раздвиженост на цялостния дизайн. За цвят на плота и елементи от горната кухненска част избрахме тъмна дървесна тоналност – внесохме характер и балансирахме преобладаващия бял цвят. Спряхме се на варианта за вградени уреди – спестихме пространство, а и добре се вписваха в изчистения и модерен дизайн на цялата кухня.

Продължихме с експериментите и заложихме на още повече контраст в последващия етап от проектирането.

Дървесният тъмен цвят заложихме и в гърба, и в още елементи от горния ред. За удовлетворяване на домакинските нужди се спряхме на двоен индукционен котлон, абсорбатор и фурна, а, в последствие, при финалния проект добавихме и миялна машина. Горните шкафове проектирахме в изчистен и семпъл дизайн, като включихме и ниша под едните от тях за акцент. Следвайки семплата интериорна линия, лишихме кухнята от видими дръжки и заложихме на скрити такива – така затвърдихме елегантността и модерността на стаята.

Крайният резултат бе особено удовлетворяващ за всички ни

Едва ли има по-задоволително и приятно усещане за екипа ни от момента, в който създадем кухнята, и клиентът ни е повече от удовлетворен от крайния резултат. И този случай не беше изключение – с взаимни усилия и старание съумяхме да създадем наистина впечатляващ интериор за помещението.

Намираме баланса и хармонията сред цветовете и линиите за особено красиви и елегантни. Очарованието на клиента ни остави удовлетворени и още по-вдъхновени за следващия проект. Нямаме търпение да видим кухнята изцяло обзаведена с добавени аксесоари и декорации.

А за да направим дизайна на цялостното помещение още по-завършен и стилен, си позволихме да създадем и шкаф в същата стилистика като тази на кухнята. Разположихме го в помещението и така свързвахме успешно кухненската стая с останалия интериор.

Съвсем скоро ще ви разкажем и демонстрираме историята и на друга кухня, създадена от нас. А, междувременно, вие какъв дизайн бихте избрали за празната стая?

#Малки кухни #Бяло #Цветни комбинации

0 Коментар

Login with