Robitaille Curtis обединява тъмни и светли нюанси в реновирана кухня в Монреал

Robitaille Curtis обединява тъмни и светли нюанси в реновирана кухня в Монреал

Сиви шкафове, месингови акценти и пепеляво сив под освежават кухнята в дом от 1960 година, разработени от канадското студио Robitaille Curtis. 

Hampstead House, която принадлежи на млад лекар и семейството му се намира в заможния квартал Хампстед в Монреал. Проектът е свързан с обновяването на дом, в който бившият собственик е живял повече от 40 години. Желанието на клиентите е да модернизират къщата, която включвала остарели облицовки и "собствен житейски опит". 

"Съществуващата къща беше разделена на поредица от малки стаи с декор от друга епоха", споделят от местното студио Robitaille Curtis. "Клиентите ни искаха да освежат облика на новия си дом и ни дадоха пълно позволене да преосмислим как най-добре да преобразуваме къщата, за да приютим процъфтяващо модерно семейство".

Докато проектът продължава, екипът успява да завърши първата фаза - реконструиране на кухнята. Стените, разделящи кухнята и трапезарията, са разрушени, което води до получаването на отворено, правоъгълно пространство, а големите стъклени врати от едната страна се отварят към нова тераса с южно изложение. 

"Чрез комбинирането на кухнята и трапезарията в една голяма стая се създава просторно пространство, където семейството лесно може да общува и да се забавлява в едно модерно пространство, което е отворено и приканващо", споделят от студиото.

Всички кухненски шкафове са проектирани от Robitaille Curtis. Шкафовете на лицевата рамка са решени в опушен синьо-сив цвят, който е съчетан с мраморни плотове от Carrara и пепеляво сиви подове, дооцветени в бял нюанс. 

Отгоре екипа е инсталирал осветителни тела с форма на глобус и с месингови акценти, които са били ръчно изработени от клиента, който успява да се справи с начинанието навреме, въпреки факта, че е зает лекар с две деца. 

"Той беше убеден, че може да направи по-хубави и по-евтини лампи, от тези, които се намираха в шоурума", каза архитектът. "Оказа се прав!"

Месингът е използван и в други части на кухнята, включително кранчето с дълго гърло от California Faucets и дръжките на чекмеджетата, изработени от Schoolhouse Electric. 8 местната маса за хранене е проектирана от местното студио Kastella, което създава и столовете за хранене със сива вълнена тапицерия, както и високи столове, направени от орех с лъскаво покритие. 

В допълнение към кухнята, дизайнерите са завършили и друга част от жилището, а именно стълбището. Добавени са нови стълби, както и изработени по поръчка парапети. 

Подобна естетика е интегрирана и в другите части от жилището. Пепеляво сивото е използвано навсякъде, тъй като клиентът харества скандинавският стил. Екипът също така премахва стените и инсталира нови прозорци, за да "отвори" жилището и да донесе по-естествена светлина.

Robitaille Curtis е основана през 2013 г. от канадския ландшафтен архитект Софи Робитай и американския архитект Андрю Къртис. 

 

За проекта: 
Архитект: Robitaille Curtis
Производител на шкафовете, столовете и масата за хранене: Kastella
Месингов кран от: California Faucets
Месингови дръжки от: Schoolhouse Electric

Информация: Dezeen
Снимки: Адриен Уилямс

0 Коментар

Login with