Създадохме компактна и функционална кухня в изчистен и семпъл стил

Създадохме компактна и функционална кухня в изчистен и семпъл стил

Казвали сме многократно, че обичаме предизвикателствата – с убеденост споделяме, че малките пространства, в които следва да разположим кухненско обзавеждане, са именно такива.


Когато ограниченото място се сблъска с необходимостта от определени удобства и функционалности, пред екипа ни изскача въпросът за това как именно да снабдим стаята с всичко нужно за едно домакинство. Поради тази причина малките кухни определяме като предизвикателство, което изпитва дизайнерските ни способности – смятаме обаче, че се справяме отлично с всеки проект. Днес искаме да ви разкажем за поредния такъв. Каква беше задачата ни? Да създадем удобна, функционална и компактна кухня като, същевременно с това, да я направим да изглежда красива и стилна. Разполагахме с малко пространство, не малко идеи и много вдъхновение – още от самото начало комбинацията бе особено печаливша. Ето как се справихме.

Създадохме концепция – стремяхме се към функционалност, изчистен дизайн и елегантност

Нашите клиенти вече разполагаха с уредите си и бяха наясно с това какъв биха искали да е крайният резултат – пожелаха кухня, която да е удобна и да разполага с достатъчно места за съхранение на наличните домакински съдове, прибори и аксесоари. Създадохме 3D проект, ръководейки се от тези изисквания.

Решихме, че на компактна и изчистена кухня ще отиват неутрални цветове като бяло, топли дървесни нюанси, сиво, черно – така умело съчетахме дизайна с уредите. Избрахме ъглов вариант за стаята – така създаваме усещане за уют, а и архитектурните особености предполагаха именно такъв дизайн. Помещението разполагаше с газово котле, което прикрихме зад шкаф, а котлоните са както на газ, така и на ток. Фурната бе пригодена за вграждане, а истинско предизвикателство пред екипа ни бе необходимостта да създадем място за свободностоящата пералня. Между нея и хладилника се спряхме на шкаф за бутилки, а самата кухня снабдихме с достатъчно на брой шкафове както за долния, така и за горния ред.

В долната си част корпусите бяха заети от малка миялна машина и други уреди, затова съумяхме да внедрим чекмедже за приборите в ъгловия шкаф.

За раздвиженост на цялостната мебелировка, създадена от ПДЧ, избрахме рафтове, които чудесно биха послужили за подредба на буркани с подправки, цветя и прочее кухненски аксесоари за още по-домашна обстановка.

Знаем, че отделните елементи са особено важни за всеки един дизайн

За плот и гръб на кухнята единодушно избрахме термоплот – едно чудесно решение за този изчистен и семпъл проект. Имитирахме дъб и смятаме, че това направи помещението да изглежда още по-уютно и приветливо. Мивката е композитна и черна на цвят – поредното съчетание с уредите за хомогенност и общ стилов почерк.

Що се отнася до дръжките, сметнахме, че иноксови и изчистени откъм дизайн ще паснат перфектно на цялостната кухненска концепция. Съчетахме ги с водобранната лайстна – иноксови са още дръжките и копчетата на фурната.

Кухнята разполагаше с достатъчно място, за да се разположи и трапезарна маса със столове – какво по-удобно и функционално от близостта между пространството за готвене и това за хапване? Умелата аранжировка от страна на клиентите със столове, издържани в нежен розов цвят, придаде изящество и баланс на преобладаващите неутрални багри. Клиентите добавиха осветление под горния ред шкафове – отблясъците меко се разливат по гърба на кухнята, създавайки усещане за хармония и елегантност.

Макар и предизвикателство, за нашия екип е истинско удоволствие да проектира кухни за малки пространства – накрая, когато погледнем крайния резултат, се изпълваме с удовлетвореност от свършената работа. Има известен чар в това дадена стая да е с малки размери – по този начин уютът се усеща още повече, а и разположението и близостта на всички участващи компоненти в интериора са удобни за ежедневно и домакинско ползване.

Надяваме се поредната ни история, свързана със създадена от нас кухня, да ви е допаднала и да ви е дала много нови идеи и вдъхновение, които да използвате и за вашия дом.

#Малки кухни #Компактен #Изчистен

0 Коментар

Login with