SO kitchen - различната кухня за офиса

SO kitchen - различната кухня за офиса

Днес ще ви разкажем за проекта на победителите от проектната седмица в Лесотехническия университет. Екип 5 тръгна в много различна посока със своята "SO kitchen", като създаде не просто концепция за кухнята в офиса, но и бизнес модел, който бихме искали да видим в действие.

ПРОБЛЕМИ В ОФИСА

След задаването на главната тема – „Умна кухня“, отбор 5 насочва усилията си към решаването на основните проблеми в едно съвременно офис пространство. А именно липсата на време, която води до стрес и грешни, забързани решения в избора на обедно хапване.

Следва проблема с пространството, който води със себе си и липса на удобство и правилно разпределение.

Прекарвайки по-голямата част от деня си в офиса, до голяма степен сме откъснати от природата и сме заобиколени от изкуствени и безлични материали. Ето защо екип 5 отделя втория си ден на проучването на материали и цветове, като се обръща към природата за вдъхновение.

Хвърчат листове, пълни с идеи, предлагат се решения, а други се отхвърлят, докато достигнат до оптималния вариант за компактна кухня в офиса.

Денят преди презентацията е най-натоварен, а на всеки е поверена важна задача. Някои подготвят макет, други презентация или описват всяко взето решение в своя дневник.

Подвижен интерактивен плот служи за допълнителен работен плот и екран, от който може да се вижда менюто, да се управляват функциите на кухнята и да се правят заявки на място. В самата кухня са вградени и основни уреди като кафе машина, мивка, миялна и микровълнова фурна.

Екип 5 са помислили и за натоварените часове на деня, когато се събират повече хора, като са добавили още няколко скрити пейки и плотове за хранене.

Важна част от концепцията е и бизнес идеята, изцяло съобразена със забързаното ежедневие на хората в офиса. Всеки може да заяви предварително обяд, закуска или кафе, които да бъдат готови за вземане, минавайки покрай SO kitchen. Така всеки ще има достъп до разнообразно меню всеки ден, а работодателите могат изцяло да се доверят на грижата на SO kitchen за техните служители.

Решението на екип 5 не е просто в продукта, то излиза от рамките на обикновената кухня. Стреми се да пренесе удобството на традиционната кухня в забързаната офис среда, събирайки основни функции в едно компактно решение.

Екип 5 се представи достойно и заслужено спечели първата награда, а ние с нетърпение очакваме новите проекти на бъдещите инженер-дизайнери.

Екипът се състоеше от: 
Антоанета Бонева
Белла Сърбинова
Кристина Бецова
Ивайло Иванов
Теодор Стайков

 

Снимки: Kuhnia.BG и списание MD.

0 Коментар

Login with