Тенденции в кухните EuroCucina 2018

Тенденции в кухните EuroCucina 2018

Чистите линии и техническите детайли бяха доминиращите тенденции в EuroCucina 2018 в Милано. Фокусът на шоуто е върху възможностите на новите технологии да направят по-ефективно и привлекателно функционирането на този важен център на дома. Персонализирането и осигуряването на специфичния начин на живот на всяко семейството и неговите желания са ключови за създаването на модерната кухня.
Предлагаме ви 15 акцента в дизайна на кухни от Милано.

  1. Съвременните кухни са преживяване
    Кухнята определено е най-важната стая в дома, така че фокусът на дизайнерите е върху начина на живот и удоволствието. Да, пространството е за готвене, но също така и за атмосфера, общуване и красив, функционален дизайн.

  2. Микс от материали и текстури
    В модерните кухни се комбинират стъкло, камък, редки мрамори, дървесина, метали, керамика, ламинат и бетон. Смесването на материали дава енергия на пространството. Доминиращи са тъмните промити земни тонове и матовите, леко релефни повърхности. Натуралният мрамор и неговите имитации продължават да са актуални. 

  3. Простота и минимализъм
    Кухненските шкафове изглеждат изтънчени с тънките си рафтове. Страниците, фронталните елементи и плотът се събират под герунг, като оставят видна само тънка линия в равнината на контакт.

  4. Дизайн, вдъхновен от природата

В дизайна на кухните се внедрява природата. Цели стени, обрасли с култивирани растения и дълги саксии с билки и подправки помагат на готвачите в приготвяне на ароматни и апетитни ястия. В кухните се включват също и системи за компостиране (разграждане на органичните отпадъци).

  1. Кухни и дневни на открито

Нараства интересът към извеждане на домашния комфорт на открито, затова много от производителите предлагат решения за шкафове и уреди за ползване на терасата или в градината.

  1. Светещи шкафове и чекмеджета
    Повечето шкафове на кухни от среден и висок клас са осветени с LED светлини, които автоматично се включват при отваряне на вратата или изтегляне на чекмеджето.

  2. Скрити мивки, скрито съхранение, скрити котлони
    Поради стремеж към максимално чиста визия голяма част от решенията предлагат покриване на котлоните и мивката най-често чрез плъзгане или повдигане на плота, прибиране на аспиратора в плота, дори затваряне на цялата кухня зад врати.

  3. Без преход от кухнята към дневната
    Между кухнята и жилищното пространство линиите се размиват, създават се по-големи многофункционални помещения. Комбинирането на кухнята и дневната води до преливане на пространствата. В кухните често присъстват кушетки, удобни столове за четене и телевизори.

  4. Смесване на модерното с ретро елементи
    Включването на винтидж елементи цели умишлено състаряване на атмосферата в пространството на модерното съвременно жилище.

  5. Персонализиране
    Съществуват множество възможности, които могат да отразяват индивидуалността на потребителя, например графики върху повърхността на вратичките.

  6. Технологии в кухнята
    Интелигентните уреди спестяват време и енергия благодарение на интегрирането на Wi-Fi технологията. Чрез използването на отдалечени устройства се създава диалог между човек и машина.Системите за домашна автоматизация включват вградени високотехнологични плотове и сензорни екрани с интернет връзки.

  7. Игра на криеница
    Тази година правят впечатление голямото количество затворени шкафове – с плътни или стъклени врати от тъмно стъкло. Откритите рафтове се използват в повечето случаи за свързване на кухнята и дневната.

  8. Дръжките все още не са на мода
    Продължава тенденцията за липса на традиционни дръжки. Докато преди десетилетие се залагаше на дръжките като дизайнерски акцент, сега все още се приема естетиката на чистите фронтове. Вратичките и чекмеджетата се отварят посредством различни зарязвания, кантдръжки, чрез натискане или само с допир.

  9. Повече матови, отколкото гланцови покрития
    Меките матови повърхности на шкафовете доминират тази година. Дори металните и стъклените елементи не блестят.

  10. Без осветление не може

Особено важен елемент от кухнята е подходящото осветление. То е навсякъде – над работните зони и масата за хранене, в шкафовете. Разнообразието на осветителни тела е огромно, особено в зоната за хранене.

 

0 Коментар

Login with