Традиционната кухня оживява с GREEN KITCHEN

Традиционната кухня оживява с GREEN KITCHEN

Запознайте се с един отбор пълен със слънчеви и усмихнати дами, които решиха да посветят своя проект за Умна кухня на природата.

Екип 9 се отправиха към своята 512 стая и започнаха да споделят смело първите си идеи, като всяко предложение намери своето място на стената с идеи.

Когато се срещнахме с отбора, в ден 2 от проектната седмица, те ни изпратиха в Космоса с идеята си! Първоначално бяха решили да създадат кухня, която да помага на астронавтите на международната космическа станция. Бяхме впечатлени и вдъхновени колко смели идеи имаха отбор 9.

Все пак първите дни на проекта дават възможност за смели идеи и решения, както и за резки завои и смяна на посоката. В техния случай, те решиха да се заемат с проблемите тук на Земята.

GREEN KITCHEN

Ден 3 им донесе още повече вдъхновение, след междинната презентация с всички отбори. Така те избраха име за своя проект, както и концепция, която да развият за петък.

Денят преди финалната презентация, както за всеки отбор, е пълен с емоции, напрежение, но и удовлетвореност от това колко много работа успяват да свършат за кратко време.

GREEN KITCHEN

Концепцията на GREEN KITCHEN ни дава ключа за „Тайната градина“, като позволява и на тези от нас, които живеем в малки апартаменти да помечтаем и да пренесем природата у дома.

В своя макет, отбор 9 представи няколко идеи, за това как проекта им може да се имплементира. Централно място заема идеята за преработка на отпадъчните води и хранителни отпадъци, които да се използват за нашата домашна градина с билки.

Островът в кухнята се превръща в малък оазис, който прикрива уредите, когато те не се използват и се премества, когато искаме да сготвим. GREEN KITCHEN ни дава и нов поглед към гърба на кухнята, като му дава живот и функционалност, с която да пречиства въздуха.

Отбор 9 се представи отлично, представяйки своя проект пред журито, използвайки дъски, макет и презентация. Пожелаваме им успех, смели идеи и увереност във възможностите им!

Екипът се състоеше от: 
Ани Александрова
Дария Донева
Елвира Иванова
Антония Дончева
Ромина Бенияминова

Снимки: Kuhnia.BG и списание MD

0 Коментар

Login with