Цветни тенденции за 2019 в сферата на интериорния дизайн

Цветни тенденции за 2019 в сферата на интериорния дизайн

Само преди няколко седмици любимата на американците марка за цветове в интериорния дизайн и архитектурата - Benjamin Moore – обяви своя цвят за 2019 година. Това е Metropolitan AF-690 – приятно успокояващо сиво, което да подчертае грацията на дома ви.

„Успокояващ, улегнал и изискан, Metropolitan AF-690 излъчва красота и баланс“, казва Елен О'Нийл – директор на отдел „Стратегическо проучване в дизайна“ към Benjamin Moore. „Това е цвят в неутралния спектър, който препраща към съзерцание. Нито приковава погледа, нито е агресивен - това подценявано, но въпреки всичко бляскаво сиво създава успокояващо и въздействащо пространство.“

кухня

Лидерите в бранша също така обявяват и цветните тенденции за 2019 - съответстваща палитра от 15 хармонични нюанса, които допълнително усилват грацията на Metropolitan AF-690. Вариращи от ефирни неутрални цветове, през нежно розови до наситено сини и зелени цветове, палитрата на Benjamin Moore Color Trends 2019 включва:

цветна палитра за 2019

Подчертавайки успокояващата роля, която сивото играе в обществото, цветната палитра за 2019 година показва нагледно как да уловите желаното усещане за спокойствие и да го имплементирате във всяко пространство от дома ви. Елементите на палитрата включват смесването на топли сиви цветове и меки линии, за да създадете усещане като обвиване от мъгла във всекидневната. Палитрата показва как да използвате отразяващи метални акценти и отиващите на всичко неутрални цветове, за да добавите усещане за комфорт към елегантната ви кухня. От нея ще разберете и как да създадете доза привлекателност на елегантния ви вход, като покриете стените, вратите и тапицерията в смело морско синьо.

А ето и няколко примера за използването на новия цвят на годината.

 

Източник: Benjamin Moore
Текст: Kuhnia.BG

0 Коментар

Login with