Умна кухня в парка

Умна кухня в парка

В следващите няколко дни ще ви представим всеки от екипите, които взеха участие в ежегодната проектна седмица на Лесотехническия университет. Ние от Kuhnia.BG определихме темата като 45 креативни и ентусиазирани студента ни представиха своята гледна точка за „Умна кухня“.

СТАРТ!

Студентите имаха на разположение само 3 дни и половина, започвайки в понеделник следобед и представяйки проектите си в петък, когато всичко трябваше да бъде на лице.

PARK BOX

Екип 4 има ясна представа за концепцията си – как да представим идеята за барбекю на открито, през призмата на 21ви век?

Заедно с идеята обаче се появяват и проблеми, които трябва да бъдат разрешени своевременно, за да може проектът да добие цялостен вид. На първо място – сигурността в гората или в парка.

И последва лавина от въпросителни...

Ами ако завали сняг? Дали ще има вече хора там? А нужно ли е да носим дърва, храна, прибори? Кой ще ги измие? Дали да не вземем пластмасови? Ами природата?

С работата идват новите идеи и екипът стига до решение – създаване на мобилно приложение. Цел – да бъдем сигурни, че барбекюто ще бъде наше в определен ден и час.

Клиентът, възползващ се от услугата избира Park Box, който е на удобно местоположение за цялата група. След това прави персонална заявка за нещата, които да бъдат доставени вътре, а екипът, занимаващ се с поддръжката да се погрижи всичко да е на лице при пристигането му.

От основните уреди и приспособления, които да са вътре екипът е предвидил освен самото барбекю, да има и мивка, както и миялна машината, които да са компактни и да не заемат много място.

Миялната машина отчита дали всички прибори са добавени и се грижи за цялостното им почистване. Батерията на мивката може да се прибере, а дъска се приплъзва върху мивката, когато тя не се използва.

Самото съоръжение също е измислено с грижа – материалите за постройката са избрани така, че да се съобразяват със заобикалящата ги среда. От макета можем да видим как екипът се е постарал да използва термодървесина и закалено стъкло, които да издържат на условията на всеки един сезон.

Екипът не успя да се класира за финала, но представи един доста интересен проект, който се надяваме да видим реализиран в бъдеще.

Екипът се състоеше от: 
Павлина Загурская
Росен Стоянов
Лора Симеонова
Мария Митева
Драгомир Димитров

0 Коментар

Login with