Зад кулисите на последния ни проект: вариация на кухня „Ара“ за къщата на едно младо семейство

Зад кулисите на последния ни проект: вариация на кухня „Ара“ за къщата на едно младо семейство

Жани, нашият клиент, имаше ясна визия за това как желае да изглежда кухнята ѝ. Подготвяйки предварително чертеж, предвид образованието ѝ като инженерен дизайнер, тя се обърна към екипа ни за изработката на проекта – а ние откликнахме веднага. С взаимни усилия създадохме кухнята за семейната къща в Червен бряг. И така се даде началото на проекта, който ще ви представим днес.

 

Познанството на екипа ни с Жани датира от дълго време и за нас бе повече от удоволствие да изградим за семейството ѝ мечтаната кухня. Технологиите помогнаха за стартиране на проекта от разстояние – комуникирахме по телефона и направихме онлайн консултация, за да уточним необходимите подробности. Излишно е да казваме, че не ни трябваше повече подтик, за да се впуснем в това приключение. Истината е, че вдъхновението в интериорния дизайн е един двустранен процес – точно както клиентът се заразява от творческия ни ентусиазъм, по същия начин и ние се изпълваме с нетърпение всеки път, когато до нас достигнат идеи и визия, на които предстои тепърва да бъдат осъществени.

 

Как стартирахме и какво желаехме да постигнем в този проект?

кухня по поръчка

Подходихме по-нестандартно, предвид разстоянието – от студиото си в гр.София започнахме работа по кухня за къща, намираща се в Червен бряг. Клиентът ни изпрати по куриер мостра на пода – именно по този начин единодушно се спряхме на подходящия работен плот за кухнята. Целта ни беше да създадем проекта така, че балансът и хомогеността да са водещи в дизайна – смятаме, че съвсем успешно „етажирахме“ кухнята, залагайки на сходни в цветово отношение под и плот.

бяла кухня по поръчка

Жани се бе спряла на нежни и изтънчени кухненски уреди в бялата гама и точно те послужиха за основа, що се отнася до избора на цвета на шкафовете. Водени от стремежа към усещане за спокойствие, уют, чистота и простор, с Жани се спряхме на идеята да съчетаем цвета на уредите с този на самата кухня. Резултатът – изящни бели вратички и чекмеджета, около които уредите сякаш се сливаха с цялостната картина.

бяла кухня по проект

Дръжката на фурната пък ни послужи за отправна точка, когато дойде време да изберем подходящите дръжки за кухнята. Продължихме и тук да работим по линията на хомогенността в дизайна и смятаме, че съумяхме действително да подберем най-добрия вариант.

дръжка за вратичка

Съчетанията не спират дотук – смесителят на мивката, който Жани предварително бе избрала, е също съобразен с дръжката на фурната. Определено бихме казали, че отделните компоненти на кухнята сами подсказваха посоката, по която да вървим, за нейното създаване.

 

Как подходихме към създаването на кухнята?

 

За горния ред шкафове Жани сподели идеята си те да се отварят нагоре и ние одобрихме избора ѝ. Това допълнително подчерта усещането за простор и сякаш оптически ни помогна да „издължим“ дори повече кухнята. Абсорбаторът вградихме изцяло – препоръчахме този вариант на скриване в шкаф, за да запазим максимално доминирането на белия цвят в дизайна.

изглед кухня

Жани предпочете кухнята ѝ да съдържа много чекмеджета – така нуждата от пространство за прибиране на вещи ще е винаги на лице и ще поддържа кухнята винаги спретната и подредена, което категорично се съчетава чудесно с цялостната светла и изчистена визия. Препоръчахме добавянето на страница между плота и хладилника.

Крайният резултат е всъщност и любимият ни елемент от целия дизайн.

Така получилата се ниша ни даде пълна свобода, за да проектираме елемент, който да придаде чара и характера на помещението. Изградихме своеобразен кът за подправки под формата на четири чекмеджета с рафтчета, следвайки общия кухненски план. Не пренебрегваме и функционалността – всяко от чекмеджетата може да се извади изцяло, за да се осъществи по-лесното откриване на онази екзотична и рядка подправка, която ще превърне и най-обикновеното ястие в кулинарен шедьовър.

 

Предишен наш проект вдъхнови Жани по отношение на избора на вратичките на кухнята

 

Младото семейство се влюби в дизайна на вратичките на нашата кухня „Ара“ – единодушно решихме, че именно те ще придадат така търсената нежност в дизайна, а фрезованият детайл придава лека раздвиженост и акцент на проекта.

Жани се бе спряла на гръб за кухнята, който още повече допринесе за настроението – така популярните напоследък цветни плочки перфектно се съчетаха с обкръжаващата ги изчистеност и направиха кухнята да изпъкне по един извънредно красив и балансиран начин. Не пропуснахме и добавянето на LED профил на горния ред за още повече уют и мекота.

След като приключихме работата по проекта, и ние, и Жани останахме изключително удовлетворени от крайния резултат. Предвид отдалеченото разстояние, предадохме щафетата на друг, който да монтира изградените от нас мебели – нямахме търпение да получим снимки и да видим дизайна в неговите завършеност и цялост.


Споделихме с вас историята на тази кухня, защото намираме процеса по създаване за изключително вдъхновяващ. Да знаеш, че изграждаш собствения си дом или да участваш пряко в създаването на интериора на нечие жилище, е акт на творчество и споделеност. Надяваме се да сме успели да придадем положителните си емоции от проектирането на тази кухня. И нямаме търпение за следващите идеи, които отново ще запалят искрата.

#Бяло #кухни по поръчка

0 Коментар

Login with