Жълта кухня осветява мазето в къща в Северен Лондон

Жълта кухня осветява мазето в къща в Северен Лондон

Архитектурното студио Russian for Fish добави цвят в мазето на лондонски двоен апартамент, инсталирайки светло-жълта кухня. 

Жилището, намиращо се в северната част на Айлингтън е дом на млада двойка и двете им кучета. 

Заемайки долните два етажа на викторианска тераса, апартаментът е бил описван като "двойна личност". 

Наземното ниво, в което се помещават две спални, баня и гардеробна бе просторно и окъпано със светлина, докато мазето се помещаваха серия от тесни коридори и тъмни, празни помещения. 

Клиентите пожелали Russian for Fish да проектират по-приветливо пространството в мазето, така че да отразява тяхното увлечение по "съвременна, прилична на галерия умереност".

За да направи това екипът създава жълто-оцветена кухня, за да направи пространството да изглежда значитлно по-ярко. Жълтият нюанс продължава и по стълбището. 

Повлияни от материалната палитра на индустриалните сгради, архитектите използват лек, полиран бетон за подовете и някои от стените на мазето.

"Жълтото е страхотен цвят - извежда тоновете охра на естествения бетонен под, допълва се добре с мръсно-белите стени и създава топлина в целия апартамент, дори и в най-мрачните дни", казва създателят на студиото архитект Перийн д'Авон. 

"Усещахме, че се нуждаем от силно влияещ цвят, за да компенсираме използвания бетон в пространството."

Зеленото е леко представено чрез саксийни растения, които са поставени в няколко ъгъла из къщата.

Освен че обновява естетиката на мазето, тази практика също така регулира разположението, за да направи място за нови пространства за прибиране на вещи и баня, които са покрити с мраморни облицовки и неръждаема стомана.

Мазето е допълнително осветено чрез естествена светлина, идваща от покривните прозорци, които са добавени към разширението на къщата в последствие. 

Завършена със собствени мебели на клиента, стената от интегрирани стелажи също е създадена, за да покаже обширна колекция от винилови записи.

За проекта: 
Архитект: Russian for Fish
Изпълнител: Peridot Design and Build
Инжинер: MDA Structures

Информация: Dezeen
Снимки: Питър Ландърс

0 Коментар

Login with