6 стъклени идеи в дизайна, за да притежаваме светла и просторна кухня

6 стъклени идеи в дизайна, за да притежаваме светла и просторна кухня

Ако има материал, който максимално да създаде усещане за приказност, изтънченост и простор в едно помещение, то това безспорно е стъклото.

Добрата новина? В кухнята съществуват начини, чрез които да интегрирате стъклени елементи в дизайна и така да създадете помещение, сякаш излязло от луксозен интериорен каталог. В днешната статия ви предлагаме 6 идеи за използването на стъкло в дизайна на кухнята. Включете материала във:

  • Витрини;
  • Огледала, които да използвате като гръб на рафтовете;
  • Дъното на шкафовете от горния ред;
  • Гърба на кухнята за повече простор на помещението;
  • Осветлението, за да пречупите светлината красиво;
  • Страниците на чекмеджетата;

Не е задължително да разполагате с голямо помещение, за да създадете усещане за просторна и светла кухня. Съществуват множество дизайнерски трикове, които ще ви помогнат да постигнете този ефект, дори и в малка стая. Умелото съчетание на стъклени елементи е един от начините – нека ви покажем какво имаме предвид.

 

Остъклените витрини и защо ги обичаме

Едва ли някога витрините ще излязат от мода – включването на това дизайнерско решение за горния ред на кухнята ви безспорно ще разчупи дизайна, а и ще създаде усещане за дълбочина и простор. Светлината от осветителните тела ще се отрази в стъклените повърхности и ще придаде изтънченост на помещението. Бихте могли да включите вътрешно осветление зад стъклата чрез LED лента или луни, което допълнително ще направи кухнята да изглежда светла и извънредно красива.

 

Заложете на огледала за гръб на рафтовете

Ако притежавате ниши, снабдени с рафтове, изключително стилно и красиво решение е да включите огледало, което да служи за гръб. Така създавате дълбочина на помещението, тъй като огледалата ще го отразяват и стаята ще изглежда още по-голяма, отколкото всъщност е. И тук важи гореспоменатото – осветлението на кухнята впечатляващо ще се „оглежда“ в стъкления гръб, пречупвайки светлината. Залагайки на метални елементи в дизайна пък, допълнително ще спомогне за разпръскването на отблясъци из помещението.

 

Подберете стъклено дъно за шкафовете от горния ред

 

Ето една екстравагантна идея – заложете на стъклено дъно за шкафовете от горния ред, за да придадете на кухнята си още повече лукс и елегантна визия. За да се възползвате максимално от този ефект, интегрирайте вътрешно осветление в шкафа – така светлината ще се „разлива“ по цялата стъклена повърхност, равномерно разпростирайки се и по гърба на кухнята, осветявайки го равномерно.

Матираните стъкла са особено подходящи за този дизайн, тъй като омекотяват светлината и създават усещане за галещ окото уют, така предпочитан за кухненската обстановка.

 

А кой каза, че и кухненският гръб не може да бъде стъклен?

 

Предлагаме ви едно интересно интериорно решение за модерните кухни, впечатляващи с дързък и луксозен дизайн. Включете стъклен гръб в интериора – и тук важи оптическата илюзия за усещане за по-широко и просторно помещение.

И тук бихте могли да включите LED профил, монтиран на горния ред за нежни отблясъци. Предоставяме и един практичен съвет – проектирайте своеобразно „продължение“ на работния плот нагоре под формата на „нисък гръб“. Стъклата, използвани за гръб на кухня, са устойчиви, но не би била лоша идея да се подсигурите и по този начин. Изглежда стилно и ще защити стъклото.

 

Осветлението – приказни стъклени лампи за още повече блясък

Посвещаваме тази препоръка на любителите на полилеите и класическите модели осветление – заложете на стъклени глобуси, които ще създадат усещане за повече светлина. Съчетанието между стъкло и меки, топли, озаряващи лъчи със сигурност ще превърнат кухнята ви в едно извънредно елегантно помещение, което ще се превърне в гордостта ви в дома.

 

И в дизайна на чекмеджетата можете да включите стъкло

Надяваме се да сме успели да ви изненадаме тук – що се отнася до чекмеджетата, дизайнът не опира само до цвета, материала и използваните механизми. Проектирайте чекмеджето си така, че да имате максимална видимост към неговото съдържание, използвайки стъклени страници. Освен, че е функционално решение, това е и доста интересен и нехарактерен начин за разчупване на цялостния кухненски дизайн.


Впуснете се в стъкления приказен свят – създайте визия за кухнята си, която да излъчва лукс, светлина, простор и подчертана елегантност. Стъклените елементи са подходящи както за модерни, така и за класически и ретро кухни, съчетани с правилните аксесоари и компоненти. Внесете блясък и вдъхновение в любимото си помещение.

0 Коментар

Login with