Аксесоарите и акцентите в кухнята, които ще приветстват есента в помещението

Аксесоарите и акцентите в кухнята, които ще приветстват есента в помещението

Докато екипът ни си бъбреше на по чаша чай в уюта на студиото, някак неусетно есента пристигна и ни вдъхна зареждащо творческо вдъхновение, което нямаме търпение да вложим в предстоящите проекти. Обсъждахме как да почетем настъпващата есен – знаем, че цялостното кухненско обновление не е начинание, в което семействата се впускат често, но пък ни се прииска да внесем есенно настроение в интериора.

В днешната статия споделяме с вас няколко идеи, чрез които лесно и бързо бихте могли да придадете характер и есенно настроение на любимото си помещение от дома. Не веднъж сме заявявали, че интериорът не е само мебели и функционалности в дизайна – твърде често само няколко аксесоара или акцента са напълно достатъчни, за да вдъхнем обновена енергия в стаята. По този начин постигаме:

  • повече баланс и хармония – едва ли има нещо по-приятно от това да се усещаме в унисон с природата и заобикалящата ни обстановка;
  • разнообразие – дори и най-любимият и изтънчен интериор омръзва и ни се иска да внесем положителна промяна;
  • модерност – следвайки сменящите се сезони, бихме могли да включваме нови аксесоари и елементи в кухнята си;

Ето какво визираме. Заповядайте с нас в света на есенните кухненски аксесоари и акценти.

Заложете на елементи, които ще ви вдъхват усещане за уют и топлина

Времето навън все повече захладнява, дните се скъсяват, а слънцето сякаш отслабва светлината и живителността си. Есента асоциираме с търсене на топлина и уют – откриваме ги в домашната обстановка, там, където прекарваме ценно време на споделени мигове с близките за нас хора.

Кухнята, бидейки именно стаята, която събира семейството около трапезата, вероятно най-много заслужава акцентно есенно обновление. Препоръчваме да включите елементи, които ще асоциирате с уют и топлина. Предстои времето на ароматните и стоплящи чайове – позиционирайте кутии за чай по етажерките или пък отредете специално място на чашите, от които ще отпивате от полезните и енергизиращи билки.

Безспорно свързваме кухнята и с аромата на множество подправки, с чиято помощ съумяваме да създадем извънредно вкусни и съблазняващи ястия и сладкиши. Кардамон, портокалови корички, канела, цитруси, карамфил, черен пипер, ванилия, розмарин – все ухания, които категорично се вписват в есенната ни представа за уютно прекарване на времето у дома. Докато приготвяте следващото кулинарно вълшебство за сетивата, се обградете с всички необходими подправки и кухненски дървени прибори за още повече уют и автентичност в дизайна.

Не забравяйте и да се насладите в компанията на семейството си на сътворените от вас кулинарни шедьоври.

Разчитайте на цветовете при мебелите и акцентните елементи

Едва ли ще е изненада за някого да кажем, че цветовете играят решаваща роля за интериора, независимо дали касаят външния вид на самите мебели, или аксесоарите, които избирате да включите.

Багри като жълто, оранжево, червено, кафяво са категорично есенни – ако разполагате с някой от тях в дизайна на мебелите си, то чувството за уют и топлина ще ви съпътства ежедневно.

Топли и носещи уют цветове откриваме и в акцентите – това също е перфектен начин да внесете есенно настроение.

Заложете на купи с плодове и зеленчуци, които да разположите на трапезарната си маса или на работния плот. Сезонните такива категорично ще асоциирате с настоящото време от годината, а и ще допринесат за свежест в цялото помещение. Украсете кухненските си столове с възглавнички в гореспоменатите цветове – съчетайте красотата и удобството.

Сигурни сме, че нашите идеи ще намерят място в сърцата ви и час по-скоро ще изпробвате някоя от тях за интериора на кухнята си. Не забравяйте, че домашният уют е несравним като усещане – чрез него всеки от нас намира своя пристан и спасение от натовареното ежедневие. Нека направим така, че домът ни наистина да олицетворява онова, което изпитваме в душата си – топлина, мир и отношение.

#акценти #есен

0 Коментар

Login with