Buzao представя колекциите “Null” и “Hot” на Design Shanghai

Buzao представя колекциите “Null” и “Hot” на Design Shanghai

Оцветено в синьо стъкло и неръждаема стомана в преливащи се цветове включва в последната си колекции мебели китайското студио за дизайн Buzao, представяйки ги на изложението Design Shanghai този месец.

Колекцията „Null“ включва прозрачно стъкло със син нюанс, предназначено да предизвиква „стабилност, спокойствие и рационалност“, докато „Hot” колекцията има преливаща се „силно сюрреалистична“ цветова палитра.

Представени на тазгодишния Design Shanghai, който се проведе между 6 и 9 март, и двете колекции от мебели имат за цел да се възползват от "съществуващата красота на материалите", както и от техните "естествени несъвършенства и нередности".

"Най-важни са художествените свойства на несигурност или аномалия в дадена субстанция", казва директорът на марката Пенг Зенг.

Колекцията Hot, която се отличава със странична маса, отвесна колона, маса за чай, маса и две пейки, използва галванизирана неръждаема стомана, за да създаде "неконтролируем" и променящ се модел на дъгата.

„Непредсказуемото галванизиране е резултат от неравномерно разпределение на положителните и отрицателните електрони. Това неконтролируемо качество е животът на продукта.“, каза Зенг.

Всяка част от колекцията е направена от серия правоъгълни греди, вдъхновени от дървените палети, които обикновено се използват на строителни обекти.

„Изключително ослепителните илюзорни цветове контрастират с грубите скромни форми, произвеждащи психеделични, скачащи и сюрреалистични драматични чувства“, обясняват от Buzao.

Колекцията Null освен това е предназначена да генерира непредсказуеми и променящи се резултати.

Отличаващ се с пейка, странична маса, настолна лампа, висяща лампа и гардероб, елементите от мебелировката изглеждат направени от дебели блокове от оцветено в синьо стъкло, които създават градиент ефект при осветяване от светлина.

„Дизайнът като цяло представлява прозрачно тяло с дебелина. Наслояването на видимите материали и усещането за обема им укрепват съществуването на стъклото в пространството.“, казва Зенг.

Подобно на колекцията Hot, елементите от мебелировката в колекцията Null се състоят от геометрични форми като правоъгълници и кръгове.

Buzao е създадено първоначално през 2017г. като клон на дизайнерското студио Bentu, чиито проекти включват серия мебели от терацо, направени от рециклирани керамични отпадъци и колекция от мебели, изработени от натрошени керамични парчета.

 

Източник: Dezeen

0 Коментар

Login with