Compac пуска колекция от кварцови повърхности въз основа на естествени модели и форми

Compac пуска колекция от кварцови повърхности въз основа на естествени модели и форми

Испанският производител на повърхности Compac разкри пет нови варианта на своя кварцов материал за повърхности, всеки от които се основава на текстури и модели, открити в естествената среда.

Колекцията „Unique“ включва повърхности, вдъхновени от естествени камъни. Всичките пет приличат на мрамор, въпреки че всъщност са направени от конструиран кварц.

Този изкуствен камък е значително по-издържлив от естествения му еквивалент, което го прави по-подходящ за работа при изработка на кухненски повърхности.


Има пет варианта в колекцията Unique на Compac, включително Calacatta, която е до голяма степен бяла със сиви вени

„Сместа от кварц, смоли и пигменти прави тези повърхности здрави без порьозност, с висока устойчивост на надраскване и почти никаква поддръжка“, споделят от компанията.

„За тези, които търсят дизайн, без компромис с функционалността, Compac Quartz обединява тези две качества в уникален и иновативен продукт, идеален за декорация на интериора.“


Всичките пет дизайна са нюанси на бялото или сивото, включително Argento

В колекцията има пет дизайна: Calacatta, Marquina, Venatino, Arabesco и Argento. Всеки е сянка на бялото или сивото, но всички те се различават леко както по тон, така и по модел.

"Колекцията „Unique“ представлява красотата на природата и e родена от пълно уважение и възхищение към формите, материалите и текстурите на околната среда“, казват от Compac.

“Нашите творения са вдъхновени от естествените камъни, които могат да се намерят в италианските кариери.”


Marquina се базира на тъмнокафяв камък и на искрящите зърна, които се намират на повърхността му.

Докато Calacatta е до голяма степен бял със сиви вени, Marquina се базира на тъмнокафяв камък и на искрящите зърна, които се намират на повърхността му.

Venatino и Arabescato също са светли, а Argento е светлосив, декориран с бели приличащи на вени повтарящи се мотиви.


Arabesco е със светъл нюанс, с бледи сиви линии

За разлика от другите мраморни заместители, повърхностите в колекцията на Compac имат вени, които преминават през целия камък. И, както истинският мрамор, укрепването на всяка плоча е уникално.

„В нашите дизайни, вената прониква в дълбочината на продукта, като му придава величие.“, казват от Compas.


Venatino също е с блед тон, с тънки сиви вени

Това също означава, че [вените] са видими около краищата на работния плот [за разлика просто от повърхността]“, довършват те.

 

Текст и снимки: Dezeen

0 Коментар

Login with