Допълнителните елементи и аксесоари в кухнята, правещи я блестяща и удобна

Допълнителните елементи и аксесоари в кухнята, правещи я блестяща и удобна

Безспорно основното кухненско обзавеждане се състои от шкафове и чекмеджета, но за постигането на истински уют, хармония и удобство в помещението често прибягваме до разнообразие от допълнителни елементи и аксесоари.


Те спомагат да въведем настроение и темперамент в кухненската стая – категорично смятаме, че дизайнът и функционалността не биха могли да бъдат същите без тези добавки.

В днешната статия решихме да ви покажем някои от най-любимите си аксесоари и елементи, характеризиращи се с компактност, красота и удобство при ползване. Искрено се надяваме идеите ни да ви послужат като вдъхновение и да успеете да ги включите в обзавеждането и на своите кухни.

Бурканчетата с подправки определено придават чар на цялото помещение

Какво е една кухня без своите ароматни подправки, които да придават темперамент на стаята? Използваме ги широко в кулинарията и разчитаме на тях за добавяне на вкус и благоухание към любимите си ястия. Ето защо е повече от естествено да искаме да им отредим почетно място в кухнята.

Независимо дали ще се снабдите с бурканчета, които да подредите по плота, или ще заложите на поставки по гърба на кухнята, вариантът с позиционирането на подправките на видно място определено ще добави необходимите чар и уют в помещението. Съществуват множество варианти – опция е и да разположите бурканчетата на стелаж под горния кухненски ред.

Мястото е подходящо и за поставяне на кукички за чаши за чай или кафе – отново е наистина добър и ефектен начин да придадете акцентност на кухненското помещение.

Кухня в провансалски стил или защо е добра идея да заложим на ефектни чекмеджета?

Говорейки за места за подправките, друг вариант е да заложите на малки и кокетни издърпващи се чекмеджета, комбинирани с ниши. Можете да ги разположите на самия гръб на кухнята или пък директно на някоя от стените. Изглеждат много шик и са наистина удобни за подредба на малки аксесоари. Освен подправки, бихте могли да разположите там и малки декоративни саксийки, както и дребни сувенири.

Говорейки за ниши, не бихме могли да пропуснем и вариантът с обособяването на такава в горния кухненски ред. Удобна опция е за разполагането на микровълнова например – така няма да се налага да отрупвате работния си плот с уреди, заемащи мястото ви за готвене и приготвяне на кулинарни изкушения.

Споменавайки горния ред, удачна идея е под него да разположите метална тръба, по която бихте могли да закачите куки, които да използвате за окачване на чаши, кърпи и прочее кухненски аксесоари.

Винаги бихте могли и да изберете дървен вариант, който да допринесе с мекота и акцентност на дизайна.

Не можем да подминем и рафтовете – многократно сме заявявали, че, ако не разполагате с твърде много предмети за съхранение, спокойно бихте могли да се лишите от част от горните кухненски шкафове и да спрете избора си на рафтове. Така постигате раздвиженост и още повече широта в помещението.

Подноси в кухнята? Да, разбира се!

Представете си уютно неделно утро, в което мечтаете за закуска и кафе в леглото. Е, единственото, от което бихте имали нужда, са кухненски подноси. Радваме се да ви демонстрираме една идея, която, бихме казали, изглежда доста ефектно в пространството на помещението.

Подносите в кухнята биха могли да бъдат проектирани така, че да се прибират вертикално в долния кухненски ред и, при нужда, да се изваждат. Така ще се радвате на подреденост в кухнята и ще имате възможността да удивите и изненадате своите гости, ако искате да ги почерпите с чаша кафе в хола. Използвайте поднос, за да пренесете напитките, приборите, захарниците – освен изключително функционално и удобно, това решение се оказва и много ефектно.

Само издърпвате подноса и вече разполагате с кухненски аксесоар, който безспорно ще направи помещението ви да изглежда още по-интригуващо и будещо любопитство.


Надяваме се с днешните идеи да сме запалили интериорната искра у вас и мигом да се вдъхновите – коя от предоставените днес идеи бихте искали да осъществите и в своята кухня?

#акценти #етажерки #подноси

0 Коментар

Login with