Етажерките в кухнята - простор и раздвиженост в дизайна

Етажерките в кухнята - простор и раздвиженост в дизайна

В екипа на Kuhnia.bg винаги сме били категорични почитатели на свежите идеи, нововъведения и раздвиженост в дизайна на кухненския интериор.

Посрещаме с охота всяка идея, която разчупва стандартите, и приемаме като истинско предизвикателство нейното осъществяване. Ако говорим за раздвиженост и създаване на усещане за простор в помещението, то етажерките са един отличен вариант това да се случи. Поради тази причина днес решихме да се занимаем с рафтовете в кухнята – даваме ви свежи идеи, чрез които да разнообразите любимото си помещение.

Залагайки на рафтове и етажерки в кухнята, вие лесно постигате:

  • раздвиженост в дизайна – заложете на по-нестандартен подход при обособяването на кътчета за съхранение;
  • повече простор – шкафовете оптически „свиват“ помещението, докато етажерките спомагат за добиването на повече усещане за широта;
  • идеални местенца за подредба на любимите си декорации и кухненски сувенири;

Ето няколко идеи от нас.

Краят на кухнята бихте могли да завършите с рафтове

Приключването на кухненската мебел не е задължително да става просто с плоскост – интересно решение е да заложите на етажерки, особено ако помещението е преходно към хола. Така придавате завършеност, създавате акцентен кът в интериора и си създавате място, на което бихте могли да разположите както кулинарни книги и аксесоари, така и цветя, сувенири и изобщо вещи, имащи специално значение за вас. Едва ли има по-уютна гледка от това спомените ви под формата на сантиментални предмети да бъдат постоянно на една ръка разстояние в любимото ви помещение.

Отредете място на винената си колекция или тази с подправки в кухнята

Рафтовете в кухнята са чудесен вариант за излагане на онази винена колекция, която сме събирали с години, и която кара сомелиера в нас гордо да радва гостите си, предлагайки им чудно хубави питиета. Предвидете и място за чаши – всяко семейство разполага с комплект изящни стъклени съдове, носещи специално и сантиментално значение. Етажерките са удобен вариант за подредба на красиви сервизи, които ще демонстрират перфектния ви вкус и естетически нюх.

Не бихме казали, че една кухня е действително предразполагаща към кулинарни експерименти и приключения, ако не включва в интериора си кът с подправки. Именно рафтчетата са перфектни за целта – подредете бурканчета с ароматни билки на видно място, за да усещате стимул ежедневно да се впускате в изследване на световни кухни, експериментирайки с ухания и вкусове.

Лишете се от горните шкафове за повече простор

На определено място в кухнята бихте могли да замените шкафовете от горния ред с етажерки. Това е удачен вариант за малките помещения и за онези от вас, които не разполагат с твърде много вещи за съхранение. Така лесно спомагате за допълнително „отваряне“ на помещението – разчупете дизайна, залагайки на етажерки, по които да подредите аксесоари и декорации. Несъмнено ще усетите разликата мигновено – стаята ще ви изглежда по-голяма, отколкото в действителност е.

Създайте ниши в кухнята чрез етажерки

Друг начин за разнообразяване на стандартните дизайни е изборът на ниши – спрете се на рафтове, които да включите в дълбочината на шкафа. Този подход определено придава характер на кухнята ви и е идеален за позициониране на акценти.

Дори кухнята ви да е решена в изчистени тонове, чрез рафтовете вие лесно постигате цвят и темперамент, поставяйки в тях подходящата декорация, която ще освежи и оживи помещението.

Не забравяйте, че кухненският интериор би могъл да се разнообрази по множество начини – всичко опира до личностните ви предпочитания и вкусове. Смятаме обаче, че етажерките са един добър начин да се сдобиете с разчупен, въздействащ и наистина функционален интериор. Надяваме се да сме ви вдъхновили и в съзнанието ви да са навлезли купища нови идеи за предстоящото създаване на мечтаната от вас кухня.

#етажерки

0 Коментар

Login with