Средиземноморският стил в обзавеждането на кухни

Средиземноморският стил в обзавеждането на кухни

Човек, влюбен в страните, разположени на Средиземноморието си мечтае за кухня, типична за този регион. Тази стая трябва да е модерна и функционална, като в същото време да е стилизирана за интериора, комбинирайки рустикални и романтични характеристики. Днес ще ви покажем няколко смайващи примера за интериорен дизайн за кухнята в средиземноморски стил.

Съдържание:

1. Ключови характеристики

2. Моден дизайн

3. Малки кухни

4. Масите в кухнята

5. Подходящи аксесоари

Ключови характеристики на средиземноморския стил

Съвременните кухни в средиземноморски стил съчетават традициите и модерното перфектно. Това е просторна стая, малко приличаща на рустикална кухня. Ако сте фен на модерните мебели, нищо не ви пречи да комбинирате тези стилове. Най-важното, върху което трябва да се съсредоточите, е комбинацията от два цвята, като бял и син например. Модерните мебели се допълват от елементи, изработени от естествен материал, например дърво или глина, които са идеални под формата на саксии за цветя, захарници или други малки неща, които ви позволяват рационално да разпределите декора в кухнята.

Бялото и синьото са неразделни тонове на декора на кухнята

В кухните в средиземноморски стил преобладават два цвята: бяло и кобалтово синьо. Комбинацията от тези цветове моментално ни пренася към морето, заобиколено от скалисти брегове. Стените, както и част от обзавеждането, трябва да са бели, а аксесоарите трябва да са сини. Многобройни морски декорации, както и колони, приличащи на стари сгради ще изглеждат много добре. Важен елемент, който отличава стила са материалите. Не трябва да забравяме, че дървото, камъкът и мраморът се считат за неразделни елементи на този стил.

Средиземноморски стил на дизайна на кухнята - наслаждавайте му се през цялата година!!

Кухнята в средиземноморски стил може да бъде чудесно място за почивка в дома ви, като така ще ви напомня за страхотното начало на деня всяка сутрин, сякаш сте във вилата си на морето. Пиенето на кафе в такава стая не само ще ви даде енергия, но и ще ви настрои в положително настроение. Безгрижните моменти, прекарани в кухня в средиземноморски стил, са моменти, на които можете да се насладите и да споделите с любимите си хора. Ако се страхувате, че няма да можете сами да подредите стаята, винаги можете да разчитате на примерните снимки от тази статия. Средиземноморският стил се състои предимно от естествени материали.

Ако бюджетът ви не ви позволява да си позволите естествени материали, няма за какво да се притеснявате. В наши дни дори и само малки декоративни аксесоари са подходящи за създаване на средиземноморски стил.

Понастоящем производителите правят все по-висококачествени заместители, които, от една страна, са свързани с естествените материали и от друга, не се различават от оригиналите на пръв поглед. Важен е не само цветът, но и текстурата и материалът, от който са направени. Цветята и билките не само съживяват интериора, но и му придават уникален вид. Имайки предвид горните характеристики, можете да сте сигурни, че кухнята ще отговаря на стила за стаята, в която всеки ден искате да закусвате и да прекарвате свободно време със семейството си.

кухня

Малки кухни в средиземноморски стил

В малка кухня в средиземноморски стил висящите шкафове и допълнителното осветление могат да изглеждат страхотно. Добре оборудваните шкафове и чекмеджета ще се съберат добре едно до друго. Тук може да поставите кухненските съдове, малки предмети и прибори, както и да създадете стилно място за съхранение на вино. Работните повърхности могат да бъдат облицовани с неравномерно нарязан травертин.

Изисканият дизайн не пречи при оборудването на кухнята да се използват най-новите технологии. Заслужава да се отбележи и оригиналният под, който поради ламината или линолеума може да бъде неразличим от истинското дърво. Ако разполагате с повече ресурси, може да използвате паркет. Кухните в средиземноморски стил не са само за отпразнуване на празници, но и отдават почит към красивите и скрити прости форми, топли тонове и хармония. Тези кухни са направени предимно от сурови естествени материали, съчетани с естествени цветове като синьо и зелено.

Масите като неразделен елемент от кухнята в средиземноморски стил

Важна роля в този стил кухни играе масата. Тя е поставена, за да може цялото семейство да се събира заедно няколко пъти през деня, за да се храни. По отношение на настаняването, масата трябва да е голяма, за да може да побере всички членове на семейството. Важно е да отделите специално внимание на тази зона, когато създавате аранжировката на кухнята. Керамичните допълнения, като плочки, трябва да бъдат неразделен елемент от интериора. Ако е възможно по време на проектирането, опитайте се да добавите и остров, на който да приготвяте храната.

Аксесоари за кухнята

Всички кухни в средиземноморски стил са създадени с идея за създаване на здравословен подход на готвене. Елементи като билки и малки цветя в саксии се комбинират перфектно. Не само че изглеждат красиво, но и мириса им напомня на изсушени билки и плитки от чушки и чесън. Може да добавите и декоративни бутилки с олио и пресни маслини, съхранявани в оригинално украсени глинени съдове. Не се страхувайте да използвате цветята, те са неразделен елемент от този стил. Глината или керамиката ще изглеждат страхотно на перваза на прозореца. Избягвайте пластмасите, които изобщо не трябва да се свързват със средиземноморския стил.

Средиземноморската кухня е свързана преди всичко с мир, релакс и радост. В този тип кухня е главно занимание е яденето на добра храна, да прекарвате време с близките си хора и да си припомняте празниците. Кухнята в средиземноморски стил е оригинална, усеща се като лек бриз, а вездесъщият син цвят прилича на празнично синьо небе. Тази стая е много топла и в нея се усеща предимно семейна атмосфера. Въпреки рустикалния ѝ външен вид и топлият климат, такива кухни са все още доста популярни.

Текст и снимки: Small Design Ideas

0 Коментар

Login with