Идеи за красиви сини шкафове на кухнята

Идеи за красиви сини шкафове на кухнята

Синият цвят често се асоциира с морето и небето, както и с дълбочина и стабилност. Той символизира доверие, вярност, мъдрост, увереност, интелигентност, вяра, истина. Счита се, че синьото забавя метаболизма на човека и предизвиква успокояващ ефект. 

Сините шкафове на кухнята

Синьото е нюанс, крещящ „забележи ме“ - затова и сме обсебени от шкафове, направени в този ултра популярен цвят. От циан до кобалтово синьо, шкафове като тези показват колко различно могат да изглеждат кухните, когато не са в неутрални тонове. За да ви помогнем да изберете най-добрия оттенък за вашия дом, сме подготвили няколко идеи за сини кухни, които нямаме търпение да ви покажем.

Шкафове Shaker стил

кухня

Shaker стил шкафовете са с универсална употреба и са подходящи за къщи със съвременен дизайн, както и за такива с традиционен. Тези на снимката по-горе са с координиращи се нюанси на бледо синьо. Резултатът е място за готвене, което е свежо, ободряващо и най-вече ще се запази през времето.

Row House кухня

кухненски шкафове

Идеята зад тези историческа, ремоделирана „row“ къща, е да създаде свежа и домашна обстановка без да жертва старинния чар на жилището. Сините шкафове и медните батерии на мивката правят това възможно. Така заедно придават на кухнята безгранична ексцентричност, отдавайки чест на оригиналния интериор на дома.

Дизайнерски панели на шкафовете

Ако много желаете цвят и интересна текстура в бялата ви кухня, ще заобичате дизайнерските панели, които са направени така че веднага да направят масово произвежданите мебели по-модерни. Сините панели на шкафовете в тази кухня са много стилни и биха подхождали на всяка кухня.

Модерни рустикални кухни

Тази невероятно стилна кухня е микс от различни материали и текстури. Долният ред шкафове без дръжки са покрити с рустикални дървени панели. Горният ред шкафове, които са в стил Shaker, са боядисани в модерен нюанс на синьото и са облицовани с лъскави метро плочки. Гърбът и плота на кухнята са лъскави и са направени от мрамор Carrera. Всички елементи на кухнята се съчетават красиво, превръщайки я в стилно пространство за готвене.

Вдълбани дръжки на шкафовете

Тъмно сините шкафове добавят енергия към този малка кухня. Сладките вдлъбнати дръжки на шкафовете премахват нуждата от скъпите дръжки. Ще ви е необходим електроинструмент, наречен маршрутизатор, за да направите всичко сами.

Кухненски ретро шкафове

Всеки може да оправи старите дървени шкафове с няколко пласта боя. Шкафовете в този реновиран апартамент в Ню Йорк са боядисани с нюанс на синьото, наречен Hague Blue на компанията Farrow and Ball. Закръглените дървени дръжки на шкафовете добавят ретро усещане и са по-евтини от цената за метални такива. Харесваме и ръчно направените керамични плочки, които допринасят за повече светлина в помещението.

Модерни сини кухненски шкафове

Електриков нюанс на синьото изважда на повърхността красотата на този дървен плот. Любимото ни нещо в тази съвременна кухня е облицованият с червено дърво абсорбатор на тавана. Регенерираният материал идва от местните резервоари за вода.

Кухненски шкафове в два цветови тона

За модерен изглед, който ще остане свеж и през идните години, не се страхувайте да изберете уникален цвят на шкафовете в кухнята ви. В този апартамент в Швеция тъмносините шкафове се съчетават красиво с ментово сините шкафчета от лявата страна. Прекрасните кожени дръжки на шкафовете прибавят шик и спокойствие към обстановката.

Кухня с Fiestaware

Тук виждаме вдъхновено от винтидж културата пространство за готвене, което включва колекция цветни прибори за хранене Fiesta, които са поставени над ярко сините шкафове. Мраморните плотове и гърбът от бели Carrara плочки правят тази кухня да изглежда наистина ретро.

Модерна фермерска кухня

Собственикът на тази къща, намираща се в малък планински град, иска модерна и светла кухня, която да е като отражение на селския пейзаж. Затова и долните шкафове са боядисани в мек нюанс на цвета Van Courtland Blue на Benjamin Moore, за да се впишат в тона на обстановката. Цветът разкрива красотата на всички вдъхновени от самата ферма характеристики на кухнята – от висящите лампи в индустриален стил до рустикалните греди на тавана.

Eat-in кухня

Направете бели метални акценти в кухнята си, като ги свържете със сини шкафове. Тук уредите от неръждаема стомана и хромираните осветителни тела блестят в това пространство за готвене.

Син кухненски остров

Разбира се, когато става въпрос за трайност, бялата кухня със сигурност ще издържи изпитанието на времето. Но ако искате да разчупите монотонността на чисто бялото пространство за готвене, помислете да добавите син кухненски остров, както виждаме в тази къща в Кънектикът.

Плоски кухненски шкафове

Прекрасните златни детайли на тези направени по поръчка сини шкафове, придават на кухнята шикозно и еклектично усещане. Определено оценяваме как тези плоски шкафове се съчетават безпроблемно с останалата част от дома.

Тюркоазена кухня

Тази силно персонализирана кухня е изпълнена с цвят. Тюркоазените кухненски шкафове са забавни, но и изискани и се координират перфектно с банкетната скамейка в нишата, предназначена за закуска. Красиви вази и саксии с цветя добавят зеленина към обстановката.

 

Следва продължение... 

Източник: The Spruce

0 Коментар

Login with