Избираме цветни кухненски шкафове за постигане на свежест в интериора

Избираме цветни кухненски шкафове за постигане на свежест в интериора

Настроението ни е съвсем в унисон с летния сезон и ни се струва повече от удачно днес да ви представим някои от любимите си кухни, при които сме заложили на цветни шкафове.

 

Както може би добре знаете, цветовете играят огромна роля за интериора на едно помещение – те биха могли да зададат цялостните усещане, настроение и енергия на стаята. Особено любимо дизайнерско решение ни е интегрирането на багри, що се отнася до шкафовете на кухнята. Независимо дали ще заложим на цвят в горния, или долния ред, това неминуемо сякаш ще „отвори“ помещението и ще повишава настроението ни всеки път, когато го обитаваме. В днешната статия разглеждаме отблизо няколко предложения, издържани в:

  • масленозелено,
  • салвия,
  • жълто,
  • синьо.

Убедете се сами в постигнатата свежест и съберете вдъхновение за бъдещия дизайн и на вашата кухня.

 

Съчетанието между бяло и масленозелено в кухнята ни „Кала“ действа успокояващо и е сякаш в унисон с природата

масленозелени шкафове за кухня

Самото име на тази кухня подсказва, че вдъхновение сме черпили от природата, както и от красотата, изтънчеността и свежестта на цветята. Избрахме съчетанието между бял и масленозелен цвят, за да асоциираме дизайна с цветето кала и, по този начин, да придадем своеобразна естетическа нежност на цялостния проект. За зеления цвят в интериора е известно, че действа релаксиращо и успокояващо – безспорно това са все усещания, които бихме искали да изпитваме, докато прекарваме време в комфорта на кухнята си у дома. С лекота подчертаваме цялостната визия, включвайки в обзавеждането аксесоари в дървесни тонове, а поставянето на саксии с живи цветя придава още повече уют и спокойствие. Зеленият цвят в кухнята ще се хареса на подчертано балансираните сред вас – на онези, които черпят своето вдъхновение от природата.

 

Лековитата и живителна сила на салвията ни стимулира за кухненския дизайн на „Аида“

салвия цвят на кухненски шкафове

На кухнята, бидейки място, където се приготвят всевъзможни здравословни храни и напитки, категорично много подхожда цвят, асоцииран пряко с лечебна сила. Такъв е и нюансът на салвията, който избрахме за проектирането на тази кухня – смятаме, че сме успели да придадем лечебната мощ на растението, познато още и като градински чай, в дизайна. За основна цел имахме постигането на усещането, че в кухнята ще изпитаме чувство на сигурност, духовно здраве и пречистване – вярваме, че добрата енергия е основна съставка за приготвяне на всяко едно ястие. С такива багри в интериора се надяваме споделената вечеря със семейството да бъде по-приятна и уютна отвсякога.

 

Пуснахме слънцето в кухнята при дизайна на ето тези проекти

жълти кухненски шкафове

Жизнерадост, живителност, творческа енергия – това са емоциите и чувствата, които се стремяхме да включим в проектирането на тази кухня. Подобно на слънчевите лъчи, тя сякаш ни „огрява“ и „стопля“, щом прекрачим прага й. Не случайно избрахме и гланца за покритие на шкафовете – смятаме, че така постигнахме още по-отразяващ светлината ефект. Представяме си, че това помещение ще бъде огласяно от много смях и във въздуха ще витае доброто настроение – точно така действа жълтият цвят. Има и още една полза от използването му в кухнята – той възбужда апетита. Обградени от стоплящите му и енергизиращи тонове, членовете на вашето семейство и гостите ви няма да имат търпение да седнат около масата, за да вкусят от кулинарните ви шедьоври.

сини и жълти кухненски шкафове

С подчертан афинитет към контрастите в интериора ви представяме и тази кухня, която построихме, базирайки се на сблъсъка между топлото жълто и студеното синьо – виждаме обаче, че съчетанието постига недвусмислена хармония. Взехме най-доброто от двата свята – жълтите багри категорично ни енергизират и вдъхновяват, а сините ни действат успокояващо и омиротворяващо. Не са ли и именно това усещанията, които желаем да витаят в кухнята ни?

 

И още малко синьо за разкош при „Даяна“

сини кухненски шкафове

Нека не пропускаме да отбележим, че Pantone определиха именно синьото за цвета на 2020. Нямаше как да пропуснем да отредим почетно място на прекрасния нюанс в днешната статия. Съчетанието между бялото и синьото със сигурност отвежда съзнанието ни към морския бряг – през август ни се иска да се впуснем в безметежност и одухотворение. Това са и настроенията, които целяхме да включим в кухня „Дaяна“. Кафето притежава по-добър вкус сутрин, когато го консумираме вдъхновени, замечтани и в настроение за почивка.


Цветните шкафове са безспорно удачен начин за влагане на повече емоция и характер в помещението. Въображението ви би могло да ви отнесе в най-различни посоки – доверете му се и се спрете на цвета, който максимално отговаря на естетическите ви търсения.

#Цветни комбинации #шкафове

0 Коментар

Login with