Кът за хранене в кухнята – какво би създавало по-голям уют?

Кът за хранене в кухнята – какво би създавало по-голям уют?

Асоциираме кухнята с пространство, в което приготвяме разнообразни и извънредно вкусни ястия – в любимото си помещение от дома с охота се впускаме в кулинарни приключения. Ако трябва да споменем кът обаче, който още повече да резонира с усещанията ни за уют и комфорт, то това безспорно ще е местенцето, което обуславяме за хранене.


Все повече жилища са устроени така, че да липсват обособени отделни помещения – често се натъкваме на архитектури, в които кухнята и холът са част от едно голямо пространство. В такива ситуации е съвсем естествено да пожелаем да създадем кът за хранене – място, което да е достатъчно уютно и приканващо, но, същевременно с това, и достатъчно удобно и широко. Ето защо днешната статия решихме да посветим именно на трапезното пространство – ще разгледаме начините, чрез които би могло да бъде обособено то в любимата ни кухня.

  • класическите трапезарна маса и столове – ако разполагате с достатъчно пространство, заложете на красива и удобна маса, обградена от удобни и комфортни столове. Всичко това перфектно можете да съчетаете с цялостния дизайн на кухнята;
  • остров – също представлява удачен вариант за големите кухни, но с лекота идеята би могла да се приспособи и към по-тесните помещения;
  • бар – идеална опция за малки стаи, барплотът лесно и ефикасно би могъл да се превърне както в място за хранене, така и в такова за консумация на кафе и напитки;

Апетитът идва с яденето – нека го удостоим с нужното внимание в днешния текст. Представяме ви нашите проекти, в които успяваме да демонстрираме най-доброто съчетание между кухня и трапезария.

Трапезарна маса и столове – класика и удобство в едно

Както вече упоменахме, класическият подход в обзавеждането тук би сработил страхотно за по-големите и широки помещения. Наличието на трапезарна маса и столове, които чудесно да се съчетаят с интериора на останалото помещение, ще окачестви кухненското ви пространство като особено стилно и комфортно. Едва ли има нещо по-функционално от това кухнята, където приготвяте ястията, да е на една ръка разстояние от масата, на която ще ги сервирате. Повечето на брой столове предполагат и по-голям кръг от близки и приятели, които да ви правят компания, докато дегустирате поредните кулинарни шедьоври.

Ако пък искате да откроите даден акцент в интериора си, то именно масата би могла да изиграе тази роля за вас. Вариантите в цветово отношение, както и от гледна точка на материалите, действително са много – всичко зависи от цялостната концепция, която ви се ще да постигнете.

Една трапезна маса никак не е задължително да представлява отделен елемент – в проекта от снимката изградихме масата като част от кухнята, притежаваща характерната височина. Помещението представляваше кухня, трапезария и хол в едно – смятаме, че удачно съчетахме всички компоненти така, че да бъдат максимално удобни за ползване. Кракът на масата направихме от метал, за да го съчетаем с уредите.

Остров – кътче оазис в уюта на кухнята

Бихме могли да кажем, че островът е идеален вариант за средните по големина помещения – ако разполагате с достатъчно място, той би могъл да бъде една чудесна добавка към кухненската ви интериорна концепция. Островите са изключително функционални – бихте могли да ги снабдите със странични шкафове и рафтове, а около тях да разположите високи столове, които да превърнат това кътче в място за хранене. Подходящи са и за малки кухни, стига да съумеете да разположите всички елементи в стаята по достатъчно удобен начин.

Удобни, красиви и стилни – така определяме островите и с готовност заявяваме, че са едни от любимите ни кухненски елементи. Освен като кът за хранене, те биха могли да бъдат използвани и като допълнителни работни плотове.

Барплотът в кухнята – израз на модерност и лукс

Барплотът, от една страна, прави кухненското помещение да изглежда много стилно, луксозно и ексцентрично – идеално решение е за модерни и по-екстравагантни кухни. От друга страна, това е една чудесна опция за по-малките помещения, в които просто не разполагаме с достатъчно пространство, за да включим трапезарна маса или остров.

Дизайнът би могъл да е семпъл или пък по-нетрадиционен. Добрата новина е, че барплотът никак не заема твърде много място – вариант е и да има възможността да се прибира към стената, когато не го използвате. Дали ще хапвате там, или ще се наслаждавате на първата си утринна чаша с кафе – това зависи изцяло от вашите предпочитания. Ако разполагате с малка кухня, то сериозно следва да обмислите този вариант за обзавеждане и функционалност.

Барплотът би могъл да послужи и за разделителен елемент, отделящ кухнята от останалото помещение. Така, без да заемате излишно пространство със стени, съумявате да придадете на дома си чувство за уют и компактност.

Вие имате ли си свое любимо кътче за похапване? Как изглежда то? Надяваме се днешните ни идеи да са ви послужили вдъхновяващо, давайки старт на бъдещия ви кухненски проект.

#Малки кухни #остров #трапеза

0 Коментар

Login with