Красотата на витрините в кухнята ни кара да ги избираме отново и отново

Красотата на витрините в кухнята ни кара да ги избираме отново и отново

Държим да отбележим, че едно от нещата, които наистина обичаме в интериорния дизайн, е възможността за създаването на всевъзможни комбинации от стилове, компоненти и естетически визии. И, споменавайки естетика, положително се досещаме за витрини – наличието на остъкление в кухнята прави всеки дизайн изящен, изключително изтънчен и привличащ погледа, а отразяващото се осветление във витрината по един прекрасен начин озарява цялото помещение.


В днешната статия спираме вниманието си именно на витрините в стремежа си да ви вдъхновим за красив дизайн, който би прилягал на всички кухненски стилове. Споменаваме всичко, което следва да знаете, ако изберете да заложите на остъкление в проекта за своята кухня.

Витрините изглеждат наистина прекрасно при класически или ретро кухни

Почитателите на ретро стиловете добре знаят, че дизайните залагат изключително много на орнаментиката, независимо дали тя касае самите шкафове и чекмеджета, или витрините в проекта. При класическите и ретро кухни често срещаме изрисувани и орнаментирани стъкла, които допринасят с още повече за изящността на дизайна. Витражите и стъклописите добавят към пищния изглед и са особено подходящи за помещения, стремящи се към усещане за царственост и лукс.

Що се отнася до самите стъкла, най-добрият вариант е те да бъдат закалени за допълнителна безопасност. Биха могли да притежават оттенък – бронзовият такъв придава много уют и топлина на помещението. За да подсилим тези усещания, бихме могли да включим и подсветка в самата витрина. Ако пък изберем матови стъкла, то светлината ще се озарява по един деликатен и мек начин. Съществуват множество опции за тяхното оформление – витрината би могла да бъде с обикновени стъкла, с матирани такива, изрисувани частично, цялостно или пък да изберем релефни варианти. Всичко опира до личните вкус и предпочитания.

При дизайна на витрини за класически и ретро кухни бихме могли да приложим въображение и при шпросните – така наричаме елементите в средата на стъклото, които биха могли да са от различен материал и с различен дизайн.

Модерните стилове са също меродавна почва за включването на витрини в дизайна

Модерните визии също никак не изключват добавянето на витрини в дизайна. Рафтовете в самата витрина, от своя страна, биха могли да бъдат както стъклени, така и от МДФ за повече стабилност, здравина и съхранение на по-тежки предмети. Стъклата на самата витрина, от друга страна, биха могли да бъдат както самостоятелни, така и в рамка.

Извънредно красиви интериорни решения са витринните шкафове, служещи за завършителен елемент на кухнята – ако притежавате отворено помещение, служещо за кухня и хол например, то включването на подобен шкаф осезаемо ще разкраси и освежи цялостния интериор.

Витрините са наистина естетическо решение, което, от една страна, би могло да послужи за съхранение на различни аксесоари, сувенири, кухненски декорации и чаши, а, от друга – да привнесе още повече красота и изящество в помещението. Често сме срещали мнението, че витрините подхождат повече на класически или ретро кухни, но категорично доказваме със собствените си проекти, че те съвсем добре биха се вписали и в модерни, и в по-минималистично ориентирани дизайни.

Надяваме се да сме ви вдъхновили и час по-скоро да обмислите варианта за витрина във вашата кухня. Такава, разбира се, бихте могли да включите и в обзавеждането на останалите помещения от дома си – витрини изглеждат наистина красиво и стилно в хола например. Така ще постигнете хомогенност в дизайна на цялото жилище и ще се обзаведете с лукс, изящество и елегантност.

 

#витрини

0 Коментар

Login with