Кухненските смесители – какво трябва да знаем?

Кухненските смесители – какво трябва да знаем?

Забелязали сме, че често клиентите свързват кухненския интериор най-вече с горния и долния ред шкафове, както и с разположението на уредите. Не веднъж сме заявявали обаче, че дизайнът на едно помещение засяга и множеството аксесоари и акценти. Такива са и кухненските смесители.

 

В днешната статия избрахме да ви разкажем по-подробно именно за тях. Богатата информираност ще ви предостави възможността да вземете най-доброто решение спрямо вкуса и потребителските си нужди, когато настъпи моментът да създадете своята кухня. В текста ще откриете изчерпателна информация относно:

  • видовете смесители спрямо цвета;
  • видовете смесители спрямо начина на монтаж;
  • различните типове спрямо функционалността;
  • прилежащи аксесоари, на които бихте могли да заложите.

Никак не е без значение дизайнът на мивката и смесителя в кухнята. Възползвайте се от богатата гама решения, за да придадете чар и удобство на помещението си.

 

Цветовете при смесителите – на кои варианти да спрем избора си?

Що се отнася до цветовото оформление на това кухненско кътче, познаваме композитни смесители, които са прахово боядисани в цвета на мивката, и хромирани. Първият вариант е идеално решение за постигане на баланс и съчетание в дизайна на кухнята. Хромираните пък придават своеобразен и деликатен блясък, който би могъл да изглежда като едно истинско бижу.

 

Съществуват три типа монтаж на смесителите – ето какво трябва да знаем

Ако досега не сте обръщали внимание на начините, по които може да се монтира един смесител, то днес сме тук, за да хвърлим малко светлина по този въпрос.

Смесителите в кухнята биха могли да се монтират на самата мивка, на плота или на стената. Разбира се, всеки един от начините притежава своите предимства. Преди всичко, е въпрос на вкус и избор на конкретния модел батерия. Важно е обаче да отбележим, че екипът ни съветва да избягвате монтажа на плота, ако притежавате термоплот. Това създава възможност за навлизане на вода, което, от своя страна, да доведе до надуване на повърхността, съдържаща дървени частици. Монтаж на плот е удачен вариант при материали като естествен или технически камък, както и при плоча от изкуствен материал. Ако притежавате термоплот, то тогава подходящ избор е монтажът на самата мивка или на стената.

 

Видове смесители спрямо формата и функционалността

Обособяваме основно стандартни смесители и такива тип душ.

При стандартните смесители следва да засегнем две особености. Едната касае височината на самия чучур – нашият екип определено е почитател на високите смесители, тъй като това дава повече пространство и улеснява миенето и почистването на по-обемни съдове. Втората особеност включва формата на самия чучур – дали той ще бъде с чупка, или заоблен, зависи изцяло от личните ви предпочитания и вкусове.

Смесителите тип душ са особено удачен вариант за притежателите на големи мивки – издърпващият се механизъм позволява да достигате с душа до по-отдалечени места и улеснява почистването. Издърпващият се душ се прибира в шкафа. Съществува и вариантът за гумен душ, който се застопорява на основа посредством щракване – чрез него също лесно бихте могли да достъпвате по-отдалечени точки.

Срещаме и смесители, които се прибират надолу. Те са чудесен вариант за случаите, в които са монтирани в близост до прозорец – „скриването“ им ще улесни отварянето и затварянето.

 

Какви аксесоари бихме могли да разположим около мивката и смесителя?

Ценим акцентите и смятаме, че те са онова, което придава характера и настроението на помещението. От гледна точка на аксесоарите, бихме могли да избираме измежду множество от варианти. Често домакините залагат на дозатори за сапун с опция за вграждане, мивки с прилежащи към тях кухненски дъски, декоративни тапи и фиксиращи щипки. Ориентирайте се спрямо собствените си домакински необходимости – така ще се обзаведете с аксесоарите, от които имате нужда и ще са най-функционални за вашата кухня.


Надяваме се информацията да е била полезна и изчерпателна за вас. Не се колебайте да ни потърсите при възникнали въпроси – възползвайте се от 15-минутната ни безплатна консултация! Бъдете вдъхновени и създайте кухнята на мечтите си.

 

#акценти

0 Коментар

Login with