Kuhnia.BG зад кадър: кои сме ние?

Kuhnia.BG зад кадър: кои сме ние?

Стоенето вкъщи не е лесно занимание, особено за хората, които са свикнали да са навън. На нас също ни липсва работата с вас, а какво по-хубаво от това да поддържаме връзка от домовете си, като ви разкажем малко повече за нас.

Днес сядаме на виртуален разговор с инж. Росица Станкова. Тя е една от нашите дизайнери, но същевременно с това е и проектант, който знае как да намери най-доброто решение при създаване на всеки от проектите ни. Сега тя ще ни разкаже малко повече за себе си и за начина си на работа.

Разкажи ни за себе си с няколко думи. Защо тази професия, какво те вдъхновява в нея?

От съвсем малка рисувам. Завърших Националната гимназия за приложни изкуства, и тогава знаех, че искам да продължа да се занимавам с изкуство до някаква степен. В същото време не се виждах като художник в бъдеще. И така, през Лесотехническия университет, където открих удоволствието в това да измислиш и създадеш една мебел, ето ме тук.

Да проектирам кухни винаги е интересно, защото всяка една е различна. И във всяка мога да вложа по нещо от себе си.

Сподели ни нещо интересно от “кухнята” на Kuhnia.BG!

Ние в kuhnia.bg обичаме да се шегуваме, че нямаме нито един проект, при който да няма някакъв проблем за разрешаване. Дали ще бъдат криви стени, стърчащи тръби от стените, или някаква особеност на помещението – винаги има нещо. Но винаги успяваме да намерим решение. :)

Разкажи ни за един от любимите си проекти?

Един от любимите ми проекти беше на клиент, който още от първата ни среща имаше ясна идея как изглежда мечтаната му кухня. През целия процес си разменяхме идеи за най-подходящите цветове, материали и детайли, докато не открихме идеалните за неговия вкус и бюджет. Въпреки че имаше доста трудности със самото проектиране (заради малко пространство в помещението, неподходящо разположени изводи и тръби по стените), накрая се получи функционална кухня, която напълно отговаря на изискванията на клиента, и стана една от любимите ми.

Можеш ли да ни дадеш пример за предизвикателство в твой проект?

Малките кухни винаги са предизвикателство. Апартаментите стават по-малки, уредите, които човек иска да има в кухнята си - повече. В същото време се опитваме и да осигурим достатъчно място за съхранение.

Ако проектираш кухня за себе си, то каква би била тя?

Съвсем наскоро ми се наложи да го направя. Не беше лесно, имах идея за цялостната визия, но ми отне доста време да избера конкретните материали и цветове. За долния ред се спрях на материал, много устойчив на надрасквания. Нашият котарак беше фактор при взимането на това решение. Но най-важното за мен беше да я направя удобна за ползване. Измислих места на съдовете, приборите и подправките си. Замислих се, въпреки че старата ми кухня имаше дръжки, аз винаги отварях горните шкафове за вратичката – осъзнах, че не ми трябват стандартни дръжки на горния ред. Избрах мивката с възможно най-голямото корито, която открих, защото миенето на тава в малка мивка беше изпитание.

Това бих посъветвала и нашите клиенти – да поставят функционалността и удобството на първо място, и да се съобразят най-вече със себе си.

"Апартаментите стават по-малки, уредите, които човек иска да има в кухнята си - повече."

Имаш ли любими стилове, в които да твориш?

Не бих казала, че имам любими стилове, но клоня към по-модерния и изчистен дизайн, в деликатни цветови комбинации и ненатрапващи се акценти.

Предпочитаният стил на дизайнерката.

Разкажи ни какъв е индивидуалният ти начин за работа по нови проекти?

При среща с нов клиент първият въпрос, който задавам е „Как си представяте Вашата кухня?“ Повечето хора показват снимки на кухни, които са видели в интернет или в нашия сайт, и/или описват в какви цветове искат да се направи кухнята. По този начин се ориентирам какъв стил харесва клиента, както и добивам представа за материалите, които да му покажа според това от какво може да бъде изработена визията, която търси. След това, разбира се, обсъждаме размерите на помещението, електроуредите, които ще има, както и по-важни детайли като как ще се отварят вратичките и др. Винаги питам клиента има ли нещо, на което много държи, или нещо с което не можем да правим копромис. Често се оказва, че не всички желания могат да бъдат изпълнени, затова е важно да знам кои от тях са с приоритет.

Кое е любимото ти съчетание от материали?

При кухните много харесвам съчетанието между гладки матови повърхности (боядисан МДФ), дървесен декор и камък или метал – нещо което да внася баланс със студенината си. Дървесния елемент може да бъде МДФ с естествен фурнир, или ламинирана плоча – вече се предлагат много красиви дървесни декори, които добре имитират естествена дървесина.

Какво бихте посъветвали хората, на които им предстои да си правят нова кухня?

Да разглеждат снимки, да събират идеи, да споделят желанията и мненията си без да се притесняват. И да се доверят на професионалистите. :)

 

А кой ли ще е следващият член на Kuhnia.BG, с когото ще ви запознаем?

0 Коментар

Login with