Малка кухня Мия - ретро усещане и естествени цветове и материали

Малка кухня Мия - ретро усещане и естествени цветове и материали

Кухня Мия е малка кухня с полуостров, която проектирахме и изработихме за младо семейство. Разположена е на таванското помещение в семейна къща с прекрасна градина. Ето защо ретро усещането и естествените цветове и материали допълват усета за уютен дом.

След първоначалния ни разговор с клиентите, разбрахме, че те харесват нашата кухня Виолета и много държат да имат остров. Клиентката беше нахвърляла на ръка скица с желанията си, но след като разгледаха предложения от нас чертеж на разпределението, се появиха още нови идеи.

Преди да започнем работата по финалните скици се срещнахме с клиентите, а те се вдъхновиха за още промени, докато разглеждаха мострите в офиса ни. Така заедно създадохме цялостния проект и започнахме работата по него.

Разположението на уредите в полуострова бе дефинирано предварително, тъй като клиентите вече бяха направили изводите за вода и аспирация. 

Помещението е таванско и скосеният таван не е удобен за поставяне на втори ред шкафове. Младото семейство също не желаеше да има такива, затова в разпределението предвидихме достатъчно шкафове, където да могат да бъдат събрани всички необходими кухненски прибори.

Самите чекмеджета са разнообразни – има дълбоки, в които да се поберат по-големите съдове и малки електрически уреди, като например пасатор, сокоизстисквачка и други. По-малките чекмеджета са предназначени за приборите и кухненските принадлежности.

Основният материал, който използвахме е МДФ с ефект кадифе, който е изключително приятен на допир и придава усещане за топлина на цялото помещение. Работейки заедно с клиентите решихме да добавим и декоративни елементи на цокъла, както и механизъм за подправки и бутилки.

Когато има малко дете в семейството никога не е излишно да има повече подноси, затова и взехме решение да добавим практични табли, които след употреба лесно се прибират до шкафовете.

Взимането на решение за типа на вратичките също бе важно при създаването на цялостния проект. Клиентите ни искаха да са в ретро стил, но и да не са прекалено класически.

Дръжките на чекмеджетата избрахме така, че да си пасват с декоративния елемент на цокъла, което придава завършен вид на дизайна.

Семейството вече разполагаше с абсорбатор. Бащата на клиентката ни изпрати снимки на направен от него макет в приблизителна форма и размери. Взимайки го предвид, ние направихме кутия за абсорбатора, с правилните материали и размери, и в стил, който да си пасва с цялостния вид на помещението.

Избрахме чисто белият цвят на кухнята и термоплота така, че да са подходящо комбинирани с цвета на стените и гредите, пресичащи тавана, създавайки цялостна атмосфера, изпълнена с уют и спокойствие. Металните акценти на батерията на мивката пък си подхождат с дръжките на шкафовете.

Финалният резултат, който получихме е тази красива и функционална кухня и доволните клиенти, които споделиха, че ще я използват с огромно желание.

 

Дизайн: Kuhnia.BG
Производител: Стелла 97

0 Коментар

Login with