Кухня на терасата? О, да - това е раят!

Кухня на терасата? О, да - това е раят!

Лятото отминава и с умиление се сетихме за моментите, когато събирането около барбекюто на нечий балкон бе прекрасният завършек на горещия ден. Досещате се за какво говорим – визираме времето на споделеното хапване навън с приятели, наслаждавайки се на спускащия се летен здрач, заслушани в песента на щурците. И понеже винаги се стремим да извлечем максимума от всяка ситуация, с екипа се заговорихме за кухня на балкона. Размечтахме се и решихме да разкажем и на вас.

кухня на балкон

В днешната статия си говорим за възможността да превърнем балкона си в едно своеобразно райско кулинарно кътче. Подходящ вариант е за онези от вас, които:

  • oбмислят да усвоят терасата си и така да разширят помещението си;
  • искат да включат лятна кухня към балкона си;
  • желаят да вечерят навън сред уюта на множество цветя;

Вариантите са много и обслужват интересите на всекиго. Нека разгледаме някои идеи, които бихте могли да използвате за вдъхновение.

 

Ако желаете да усвоите терасата към общото си помещение, помислете за кухня

кухня на тераса

Не веднъж и два пъти сме засягали въпроса за малките жилища и все по-ограниченото пространство, с което разполагаме. Това е и основната причина много домакинства да прибягват до усвояването на терасата си към цялото помещение. Безспорно това дава допълнително място, което да използваме по предназначение. Един от вариантите за обзавеждане включва кухня.

Идеален вариант са малките модулни кухни, които бихте могли да подредите на усвоената си тераса така, че да включват всички функционалности, от които се нуждаете. Модулите биха могли да се съчетаят така, че да разполагате с всичко необходимо, за да се впуснете в кулинарни приключения. А разнообразието в дизайна осигурява подходящи варианти за всеки вкус и стилови предпочитания.

Ако пък помещението ви притежава по-нестандартна архитектура, то тогава чудесен избор е индивидуалният проект – чрез него лесно ще оползотворите всяко налично местенце. Дизайнерите ще ви помогнат в това да разположите кухнята по начин, който максимално ще обслужва домакинските ви нужди, независимо от размера и формата на усвоеното помещение.

 

Лятна кухня на открития балкон

барбекю на балкона

Ако сте сред късметлиите, на които не им се налага да усвояват терасата си, а имат възможността да се радват на чист въздух и красота от природата, то лятната кухня е идеалното допълнение за балкона.

Отново бихте могли да заложите на модули, които да подредите по най-удобния за вас начин. Идея е да изградите барплот, монтиран на стена – така ще си създадете своеобразна лавица, на която бихте могли да подреждате буркани с подправки или саксии със свежи цветя. Включете шкафчета при открития балкон – така максимално ще опазите чистотата на приборите и съдовете си, докато готвите навън. През лятото пък ще можете да се сбогувате с топлината, която излъчва фурната вътре в помещението – впуснете се в кулинарни приключения на балкона.

 

Кухнята на остъклената тераса съчетава най-доброто от двята свята

 

Живеещите на по-ниските етажи често прибягват до остъкляване на терасата си. Това никак не означава, че не можете да заложите на кухня – съчетайте двете горни идеи и си създайте кулинарно кътче, където да развихрите уменията си.

Въпросът с топлината при готвене се решава лесно – заложете на отваряеми участъци от остъклението на терасата, за да усещате прохлада и свеж въздух по всяко време от денонощието.

 

Не пропускайте и кът за хранене

Идеалното допълнение към кулинарната картинка би било и създаването и обособяването на кът за хранене на балкона. Не пропускайте възможността да поканите приятели, с които да се насладите на чаша домашна лимонада или порция вкусна храна на балкона си. Обзаведете столовете с меки възглавници, разположете фенери и свещи за още повече уют, заложете на саксии с цветя, които допълнително да ви свързват със заобикалящата природа. Опциите са наистина много и всяка една от тях ще ви достави неимоверно удоволствие.


Кухня на балкона е едно от любимите ни дизайнерски решения. Множеството ползи правят тази идея да звучи все по-добре и ни карат да се стремим към прилагането й на практика. А вие имате ли си лятна кухня на балкона? Сигурни сме, че няма по-приятен начин за стартиране на деня и отпиване от първата чаша ароматно кафе.

#Малки кухни #акценти #балкон

2 Коментара

Login with

Никой ли с елементарно възпитание не остана?! 2022-02-10 12:01:43

Трябва да си някакъв бесен селянин, че да го направиш това нещо!