Приветстваме Коледа в кухнята – ето няколко идеи за празнично настроение в интериора

Приветстваме Коледа в кухнята – ето няколко идеи за празнично настроение в интериора

Наближава любимото ни време от годината! За екипа ни Коледа винаги е бил празникът, който категорично отъждествяваме с кухнята – и него свързваме с домашен уют, събиране на семейството и приготвяне на различни гощавки, отличаващи се с неустоими вкусове и аромати.


И тъй като остават броени дни до Рождество, в днешната статия решихме да ви представим няколко идеи за коледна украса, с която да приветствате празничния дух в кухнята си. Нека да включим и кухненските уреди в подготовката – ще се изненадате колко богато разнообразие от украшения бихме могли да създадем, използвайки фурната.

Нека пристъпим към коледната магия – сигурни сме, че празничният дух мигом ще се настани и у вас!

Асоциираме Коледа с празничната трапеза – не пропускайте да украсите масата

Говорейки за Коледа, няма как да не споменем и празничната трапеза. Това време от годината свързваме с моментите, прекарани заедно със семейството. Всяко семейно събиране отнася съзнанието към чудната празнична гощавка – трапезата, отрупана с всевъзможни вкусотии, е неизменна част от честването на Коледа.

Бихте могли да заложите на празнични покривки или подложки за хранене. Извадете най-красивите си и изящни прибори и подноси. Включете коледен елемент, украсявайки кърпите за хранене например с елхово клонче и играчка. В средата на масата пък бихте могли да заложите на фруктиера, която, вместо плодове, да съдържа изящни и прелестни коледни играчки.

Не забравяйте и за друг съществен елемент от коледната украса – нека свещите бъдат изящни, разноцветни, разпръскващи светлина и топлина, за да постигнете наистина прекрасен семеен уют. В кухненския интериор бихте могли да заложите на красиви венци, които да разположите на бюфета например, а кухненския плот да украсите с готварски дъски, снабдени с коледна декорация.

Ритуалът по пиене на кафе или чай сутрин също би могъл да носи коледното празнично настроение

Едва ли има нещо по-уютно и носещо душевен мир от пиенето на кафе или чай в коледната сутрин в компанията на любимия човек. Внесете нотка празничност още в първите часове от деня – украсете кътчето, в което предпочитате да консумирате утринната напитка, както и сервиза, който обичате да използвате.

Смятаме, че няма нищо по-приятно от чаша топъл коледен чай в компанията на съвършена и блестяща коледна украса.

Нищо не носи по-коледно настроение от сладките и бисквитите – тази година бихте могли да впрегнете малко от творческия си потенциал и да създадете невероятни сладки изкушения, издържани в празнична стилистика. Украсете своите кулинарни постижения – на бисквитките и коледните курабийки бихте могли да изобразите снежинки, снежни човеци, свещи. Така духът на Коледа няма да ви напусне, дори и когато пиете любимия си чай. Не забравяйте и за ароматните свещи – през декември особено подходящи са тези с аромат на цитруси, канела, ванилия. За своите близки и любими хора пък бихте могли да подготвите празнично бурканче, пълно с всички необходими съставки, за да си направят сами коледен сладкиш. Какво е една Коледа без безброй сладки изкушения!

За още повече празнично настроение и коледни аромати, включете фурната! Изпечете резенчета портокал, докато се изсушат, и украсете елхата с тях. Бихте могли и да ги включите към кухненския празничен интериор.

Милена Трифонова ни вдъхновява чрез своя Instagram канал, създавайки изящество и красота

Попаднахме на профила на Милена и веднага бяхме заинтригувани – създателката на "Рисуваме заедно" организира съботни съвместни лайв включвания със своите последователи, изобретявайки и създавайки различни творчески красоти. Запознава ни с интересни творчески натури, с които съвместно рисуват и посвещават съботите си на изкуството. Наскоро Милена бе поканила Радостина Георгиева (@joy.pepper.co), с която съвместно изработиха невероятни коледни играчки от полимерна глина – нямаше как да не включим прекрасните им идеи.

  Снимка: Instagram/@joypepper.co

Определено изглеждат страхотно, нали? Знаехме си, че ще се заинтригувате! Видеото, показващо как можете да си направите такива коледни играчки, можете да гледате тук.


Надяваме се да сме успели да пренесем коледния дух и във вашите домове! Не забравяйте, че кухнята е сърцето на дома – това помещение определено заслужава своя коледна украса, а уредите пък биха ви били неотменни помощници в изработването на такава. Няма нищо, което да носи повече удовлетворение, от ръчно направените изящества. Потопете се в коледната магия!

 

#коледна украса

0 Коментар

Login with