Приветстваме цветовете на годината – ето как да ги включим в кухненското обзавеждане

Приветстваме цветовете на годината – ето как да ги включим в кухненското обзавеждане

По традиция Pantone и Benjamin Moore отбелязват началото на годината, обявявайки своите избори за цветовете, които да властват в света на интериора. Няма как да не обърнем внимание на тяхната селекция и да не вплетем изящните багри в дизайните на своите кухни.


В днешната статия главната роля отреждаме на цветовете! За втори път през последните 22 години от Pantone спират избора си върху два цвята. Впечатляват ни с прекрасното сиво Ultimate Grey в съчетание с жаркото и приказно жълто Illuminating. От Benjamin Moore пък традиционно избират цвят за годината с колекция от изящна палитра от багри, най-подходящи за съчетание с основния им любимец. Тази година първенец при тях е Aegean Teal – синьо-зелен нюанс, впечатляващ и възхитителен. Подготвили сме ви не една и две идеи, чрез които с лекота да превърнете своята кухня в последния моден писък.

Изборът на Pantone олицетворява стабилността и устойчивостта в съчетание с живителната сила и оптимизма

Извънредно много харесваме комбинацията между сивото, въплъщаващо стабилността, устойчивостта и изчистените дизайнерски линии, и слънчевото жълто, което е сякаш тук, за да ни напомни винаги да съзираме нещо положително и вдъхновяващо.

Багрите са изключително подходящи за кухни, които принадлежат към модерния стил и искат да предизвикват усещане за семплост, но, едновременно с това, да излъчват и настроение. Доказано е, че сивите багри в интериора успокояват и хармонизират енергията в помещението. Акцентността пък категорично би могла да бъде постигната чрез вплитането на жълтите акорди. Бихме казали, че сякаш пускаме слънцето в стаята! Не е и никак без значение топлината на цвета – доказано е, че топлите нюанси са наистина подходящи за кухненско обзавеждане, тъй като пробуждат апетита и стимулират сетивата.

Разбира се, бихте могли да заложите и само на един от цветовете за своята стая – добрата новина е, че разполагате с богат избор по отношение на сдобиването с наистина модерна кухня.

И жълтите, и сивите багри са лесни за съчетаване с други цветове – подхождат и на всички стилове и дизайни.


Първенецът на Benjamin Moore е изящен синьо-зелен нюанс, носещ спокойствие и уют

Хармонията и спокойствието сякаш намират своя пристан в нюанса, наречен Aegean Teal – у него безспорно виждаме синьо-зелено съчетание, за което в съзнанието ни изникват множество интериорни идеи. От Benjamin Moore са всеизвестни с педантичността и вниманието, които отделят при избора на цвят за годината – дизайнерите споделят, че черпят вдъхновение от заобикалящата ни среда. Мебели, градски кътчета, модни тенденции, течения в архитектурата и културата – всичко това служи за отправна точка при спирането на един конкретен нюанс, който да дирижира интериорните влияния през годината.

Считаме тези синьо-зелени багри за особено уютни и създаващи хармонични настроения. С удоволствие бихме ги включили в кухненското си обзавеждане.

Как бихме могли да заложим на цветови акценти в своята кухня?

Разбира се, първият начин касае вплитането на съответните цветове още при създаването на кухненските компоненти. Вариант е да заложите на жълти шкафове например в съчетание със сиви плот и гръб. Ако сте избрали остров за своето помещение, чрез неговия дизайн също бихте могли да внесете цвят в цялостния кухненски проект.

Добрата новина е, че винаги можете да внесете свежест и настроение в кухнята, без това да ви струва твърде много от финансова гледна точка. Заложете на аксесоарите и акцентите! Опция е да боядисате една стена в желания цвят например или да заложите на ефектен гръб за подредба на всевъзможни кухненски аксесоари.

При голямо помещение, в което са поместени и кухнята, и трапезарията, можете да заложите на акцент в масата или кухненските столове – така ще внесете много настроение и промяна в помещението, без да се налага да прибягвате до цялостни ремонтни дейности.

Във времената на хоум офиса пък не е никак изключено да превърнете и кухненското си пространство в работно такова – заложете на слънчево жълто при избора на работна масичка. Със сигурност ще разполагате с много творческо вдъхновение.


Сигурни сме, че сме успели да ви провокираме – обзалагаме се, че час по-скоро ще включите в кухнята си аксесоари и елементи, издържани в някой от цветовете на годината! Зарадвайте ни със снимки на новите си придобивки и ни покажете, че сте в крак с дизайнерските тенденции.

0 Коментар

Login with