Създаваме кът за учене или хоум офис в кухнята на 15-ти септември

Създаваме кът за учене или хоум офис в кухнята на 15-ти септември

15-ти септември е и днес сме особено развълнувани, знаейки колко важен и специален момент е това от живота на всяко едно дете. Екипът на Kuhnia.bg поздравява сърдечно всички ученици, както и техните родители, и пожелава една наистина успешна нова учебна година!

И за да дадем своя принос към тази така важна дата, в днешната статия решихме да погледнем на кухнята под един по-различен от обичайния ъгъл – освен като пространство за готвене и сбъдване на кулинарни експерименти, бихме могли да ползваме кухнята си и като място за учене или своеобразен домашен офис. Обособявайки такова кътче, вие ще можете:

  • да смените обичайната обстановка – доказано е, че смяната на мястото, където по принцип работите или учите, може да окаже ползотворен ефект върху концентрацията и цялостното предразположение;
  • да извлечете още една функционалност от помещението;
  • да прекарвате повече време с останалите членове на семейство – докато готвите, децата ви биха могли да бъдат около вас, изпълнявайки ученическите си задачи и домашни;

Представяме ви няколко идеи, които смятаме за особено вдъхновяващи. Добрата новина е, че се изискват минимум усилия и средства, за да обособите кът за учене или работа в кухнята си. Ето как да го постигнете най-лесно.

Използвайте кухненските рафтове за съхранение на книги, учебници, канцеларски материали, тефтери

Ако работата ви или процесът по учене са свързани с воденето на записки и щателното записване на всевъзможна информация, то е добро решение да обособите пространство, където да съхранявате всичките си книги, учебници или документи. Избегнете ходенето до другата стая, за да вземете онова, което ви е необходимо. Рафтовете и етажерките в кухнята са идеални за целта – ако ви е приятно да прекарвате време в тази стая в компанията на чаша топло и ароматно кафе, то я превърнете в домашен офис. Сигурни сме, че ще усетите нов прилив на енергия и много по-лесно ще се съсредоточите – приятната и уютна обстановка осигурява така необходимото спокойствие на ума и съзнанието за истински пълноценна и продуктивна дейност.

Използвайте острова в кухнята или трапезарната маса за работно място

кухненски работен кът

Независимо дали ще си правите домашен офис, или ще осигурявате място за учене на децата си, кухненският остров и трапезарната маса са чудесен вариант за работно кътче. Така и лесно ще редувате периодите на работа с тези на заслужена почивка. Отдайте се на плодотворни продуктивни часове на усърден труд, след което се възнаградете с чаша кафе, освежаващ фреш или следобедна лека закуска – всичко е на една ръка разстояние. Трапезарната маса служи като класическо място за работа, докато островът, със своите високи бар столове, е идеален вариант за по-креативните и експресивните сред вас.

хоум офис

Домашният офис предоставя чудесната опция да работите или учите в компанията на колеги, приятели или съученици. Кой е казал, че процесът трябва да скучен? Предвидете достатъчно места за повече от един човек – така с лекота бихте могли да разнообразите работния, учебния или творческия процес.

Възползвайте се от уюта и спокойствието, които кухнята у дома предоставя

Свикнали сме да асоциираме кухнята у дома със споделени щастливи мигове, вкусна храна, много смях и време, прекарано в компанията на най-близките ни хора. Ако желаем да прехвърлим всичката тази положителна енергия и към работата и ученето си, то използването на кухнята като домашен офис е прекрасна алтернатива.

Разбира се, в кухнята бихме могли далеч не само да работим или учим. Всички гореизложени идеи са изключително подходящи и за упражняване на ред творчески дейности или хобита – писане, рисуване, майсторене.


Е, вдъхновихте ли се достатъчно? Не губете повече време, а създайте своето продуктивно и творческо кътче в кухнята си още днес.

#първи учебен ден #акценти

0 Коментар

Login with