Стартирайте новата година с освежаване на кухнята – без ремонт и с много идеи

Стартирайте новата година с освежаване на кухнята – без ремонт и с много идеи

Смятаме, че идването на новата година вероятно ви зарежда с оптимизъм и нови сили – какъв по-добър начин да впрегнем вдъхновението си от това да го насочим към промяна на интериора?


Доказано е, че промяната на обстановката често ни се отразява благоприятно – сякаш допускаме навлизането на нова енергия в жилището, която го обновява и зарежда с много повече позитивизъм и спокойствие. Също сме наясно обаче, че времето след празниците често не ни позволява да се впуснем в големи интериорни проекти, изискващи по-големи финансови инвестиции. Ето защо днес пристигаме с няколко идеи за промяна на обстановката в кухнята, които никак не биха стрували скъпо – за сметка на това обаче, положително ще внесат нов облик и нотка настроение в интериора. Прекарваме голяма част от времето си вкъщи именно в кухнята – ето защо смятаме, че това е помещението, което заслужава обновление и промяна.

Представяме ви няколко идеи за козметични интериорни промени в кухнята, които ще направят помещението ви да изглежда съвсем като ново.

Един от най-лесните начини за интериорно освежаване е подмяната на дръжките

Знаем, че дръжките правят особено впечатление в кухнята. Дизайнът им би могъл да тласне цялостната ви интериорна концепция в съвършено различна посока. Ако спрете избора си на метални и изчистени модели, то ще създадете модерно усещане в помещението. Дръжките с орнаментика и украшения пък навяват чувство за ретро стил и пищност. Действително един от най-лесните начини за внасяне на промяна в кухненския интериор е подмяната на дръжките на шкафовете и чекмеджетата. Така бързо и лесно ще освежите дизайна на помещението си и ще внесете акцентност и чар в мебелировката.

Поставки, бурканчета за подправки, кошчета за вграждане – понякога акцентът е в аксесоарите

Ако пък нямате намерение да променяте нищо по корпусите на кухненските си мебели, то добро решение за вас е да обърнете внимание на аксесоарите.

Бихте могли да включите в дизайна на кухнята си ново кошче за отпадъци – имате възможност да избирате между такива за вграждане, такива за поставяне под мивката, както и за варианти за разделно събиране на отпадъци.

Обособете шкафче за подправки – смятаме, че подредбата на бурканчета с ароматни съставки безспорно ще направи кухнята ви да изглежда много уютна и приветлива. Вариант е и да заложите на поставка за бурканчета, която да окачите на кухненския гръб например.

Реорганизирайте чекмеджетата си за по-лесно намиране на онова, което ви е необходимо

Понякога внасянето на ред и подредба в кухнята е онова, от което се нуждаете, за да се чувствате наистина уютно и като у дома си. Добро начало е да стартирате от чекмеджетата – знаем, че е лесно в съдържанието им да загубите от поглед приборите, които търсите. Реорганизирайте ги, залагайки на различни по вид методи за подредба – разделителите за прибори или пръчковидните такива са изключително удобен и ефикасен метод.

Подменете осветителните си тела – ще се изненадате колко много ще променят интериора

Заложете на нови осветителни тела в своята кухня – така с лекота бихте могли да внесете нова акцентност в интериора, която да ви накара да погледнете на помещението си с други очи. Нека не забравяме, че кухнята следва да се разглежда в нейната цялост – не е нужно да нанасяте промени само и единствено по шкафовете, чекмеджетата и витрините. Обърнете достатъчно внимание и на останалите компоненти, които намират своето място в интериора.

Кухненските смесители също биха могли да претърпят промяна в името на по-различна и модерна визия

Смесителите на мивките безспорно са едни от важните компоненти в кухнята. Вариант е да подмените стария си смесител и така да внесете ново настроение и нов дизайнерски привкус на цялото помещение. Дали ще изберете хромирани, иноксови, високи, ниски, такива с удължаваща се душ глава за по-лесно почистване на големи съдове – всичко зависи от собствените ви предпочитания и кухненски нужди.

Снабдете се с бар в своята кухня за наистина цялостна промяна

С лекота бихте могли да създадете своеобразно продължение на своята кухня, спирайки избора си на бар. Той би могъл да послужи като чудесно обособено местенце за хранене, като допълнителен работен плот или като разделител между кухнята и останалата част от стаята, ако разполагате с голямо помещение.


Надяваме се да сме ви дарили с наистина добри и приложими идеи – доверете им се, ако желаете час по-скоро да промените облика и интериора на своята кухня, без да стартите ремонтни дейности, отнемащи време и струващи скъпо. Започнете новата година у дома, внасяйки положителни и освежаващи промени в своята кухня.

0 Коментар

Login with