Тъмната кухня или как съчетаваме екстравагантността с красотата

Тъмната кухня или как съчетаваме екстравагантността с красотата

Винаги, що се отнася до дизайн, нашият екип се стреми да съчетае красотата с една особена характерност на проекта, която да го различава от останалите. Този почерк, съчетаващ професионалния ни подход с личния вкус на клиента, ни е позволявал да създадем някои наистина впечатляващи кухни.

 

Смятаме, че един от категоричните начини за добавяне на темперамент и характерна визия в дизайна, е умелото боравене с цветовете. Ако до преди години използването на тъмни багри е било по-необичайно в проектирането на една кухня, то днес с увереност бихме могли да кажем, че именно тъмният цвят често изиграва ключова роля в това да създадем кухнята екстравагантна и дръзко различаваща се от повечето, които ще срещнете из домовете на приятелите си.

 

Препоръчваме тъмна кухня в случаите, когато:

  • Разполагате с голямо помещение и нямате необходимост оптически да го правите да изглежда по-голямо чрез употреба на светли цветове;
  • Не се притеснявате да заложите на екстравагантни и нестандартни нюанси в интериора;
  • Се стремите към придаване на дързък и модерен характер на кухнята си.

 

И, за да не сме голословни, ще ви демонстрираме какво имаме предвид нагледно. Днешната статия посвещаваме именно на тъмните цветове в дизайна на кухнята. Заповядайте с нас на поредното интериорно пътешествие, за да се убедите сами в силата и динамиката, произлизащи от по-нестандартната употреба на цветовете.

 

Тъмния цвят в кухнята – усещане за лукс и разкош

 

Ако се питате в кои случаи препоръчваме да заложите на тъмни цветове в дизайна, веднага ви отговаряме с охота – макар и практически да не съществуват никакви ограничения пред вас и, преди всичко, трябва да следвате собствения си личен вкус, ние, все пак, имаме няколко препоръки за вас.

Тъмни кухни дизайнерите препоръчват за големи помещения – широки, просторни, такива, при които не е необходимо да залагате на оптически трикове и игра с цветове и осветление, за да направите стаята да изглежда по-голяма, отколкото в действителност е. При такива случаи по-удачният вариант са светли кухни. Ако все пак държите на тъмна кухня, но разполагате с малко помещение, то тогава обмислете правилното разположение на изкуствената светлина и се възползвайте максимално от естествената такава – това ще спомогне помещението да изглежда по-просторно.

Голямата, широка стая не ви ограничава цветово по никакъв начин – за нея можете да залагате на всякакъв тип разположение на кухненските шкафове, както и да експериментирате от гледна точка на цветовото оформление. Определено бихме казали, че тъмната кухня носи усещане за лукс и разкош, а и е особено любимо интериорно решение за любителите на екстравагантността и по-нестандартните идеи.

Стилна и красива идея е да заложите на контрасти не само по отношение на цветовете, но по отношение и на материалите и окраските. Комбинацията между тъмни гладки повърхности и по-светли дървесни текстури придава неповторимо обаяние на кухнята ви. Така лесно ще балансирате възприятията си за цветовете – кухнява ви няма да ви изглежда нито прекалено тъмна, нито прекалено светла.

 

Изпробвайте и варианта с изцяло тъмна кухня

 

Предпочитаните цветове, що се отнася до кухня в тъмната гама, често забелязваме, че са сиво и черно. Ако сте наистина дръзко настроени, ви препоръчваме вариант, в който цветово да издържите кухнята си единствено в тъмни багри.

Макар и до преди години за черното да не се мислеше в интериорен аспект, това вече съвсем не е така. Все повече клиенти залагат именно на него за обзавеждането на дома си в желанието си да създадат усещане за лукс и разкош на дадено помещение. Тъмните плоскости предполагат и допълнително освежаване посредством подредбата на различни цветя и аксесоари по рафтовете на кухнята ви.

По отношение на материалите, използвани в създаването на тъмни кухни, бихте могли да спрете избора си на МДФ или ПДЧ, оцветени в предпочитания от вас тъмен нюанс. Има и материали, които са естествено тъмни – усещането, което те привнасят в дизайна, е за автентичност. Поради тази причина и често се използват за създаването на ретро кухни. МДФ и ПДЧ плоскостите, с разнообразните си цветови решения, са идеален вариант за модерното обзавеждане – именно при този тип кухни се залага повече на наистина тъмни тонове като сиво, черно, масленозелено, масленосиньо. При естествените тъмни повърхности обикновено варираме в тъмнокафявата гама.


Тъмните кухни са брилянтно интериорно решение за онези от вас, които са решили да внесат доза артисцизъм и лукс в дизайна на жилището си. Нека не забравяме, че именно кухнята е сърцето на дома и често тя диктува цялостното настроение. Погрижете се то да е стилно и екстравагантно, за да приляга и на вашите собствени вкус и светоусещане.

#черна кухня #Акцентни цветове

0 Коментар

Login with