Team 7 представиха дизайните си на изложението в Милано

Team 7 представиха дизайните си на изложението в Милано

Каква е подходящата височина за кухненски бар? Ако трябва да следваме установения стандарт, трябва да кажем точна цифра, но за Team 7 това е въпрос на личен избор. Ето защо те ни предлагат възможността да контролираме височината на бара, и то само с леко докосване. Превръщайки работния плот в бар или просто маса за сутрешната закуска, височината варира от 74 до 114 cm.

Team 7 доказва, че една кухня не е просто тетрис от шкафове, а че може да се променя спрямо своя потребител. При наличието на нови технологии в един проект, често крайният резултат може да бъде санитарен и студен. Но австрийската компания залага на естествените материали и усещането за уют.

Механизмите са използвани с идея да подсилят естетическите качества на дизайна, но и да улеснят съхранението и достъпа до всеки предмет или продукт, в кухнята.

  

Издърпващ се механизъм за колона, позволява да се достига до дъното на шкафа, като по този начин се използва максимално височината и дълбочината на колоната.

Фурната и микровълновата печка пък са скрити в колоната, като вратата пред тях се прибира в страничен “джоб”, за да улеснява достъпа по време на готвене, а пространството под фурната може да се използва за помощна дъска или чекмедже за затопляне на съдове.

Когато нивото на бара може да се променя, защо да не променяме и предназначението на мивката? Team 7 я правят част от работното пространство.

Тънки керамични плочи, оформят лицето на кухнята, а интериорът на всяка тяхна мебел е произведен от масивно дърво. Тези естествени материали са и основната линия, която съзнателно или не, спазваха почти всички фирми, част от Salone del Mobile 2018.

Team 7 предлагат едно различно решение за кухня, което да е удобно за цялото семейсто. 

0 Коментар

Login with