Цветово блокиране и скрити места за съхранение за къща в Антверпен

Цветово блокиране и скрити места за съхранение за къща в Антверпен

Van Staeyen Interieur Architecten използва вградени мебели и ярки цветове, за да създаде забавна, но в същото време и функционална обстановка в къща в Антверпен.

Създателят на студиото Йохан Ван Стейен първоначално получава задачата да премисли разположението на последния етаж на къщата – семейството иска да избегне спорове между децата, като им даде еднакво големи стаи.

„Справихме се с много мислене, преоформяне, добавяне на места за съхранение, ново моделиране на банята и инсталиране на централна площадка за игра“, казва Ван Стейен.

„Правейки това обаче, всички първоначално направени разделения на стаите в къщата се промениха. Коридорите, централните места и т.н. не [се вписваха] в начина, по който семейството искаше да живее.“

кухня

Получавайки задачата да приложи същия подход в цялата къща, Ван Стейен решава да запази колкото се може повече от оригиналните черти, които са останали от предишното обновяване, включително украсата на тавана и пода от паркет.

Тоалетните – включително и малко пространство покрито с ламиниран месинг – и вградени шкафове за съхранение с ламинирани бели лица са добавени в коридорите между основните жилищни площи.

„Реорганизирахме почти цялата къща“, обяснява архитекта. „Премахнахме подовете, разменихме стените и премахнахме помощните стени. В резултат на това сменихме големите прозорци с още по-големи.“

Приземният етаж включва входно антре с вградено хранилище, както и свързани всекидневна и салон. Задната част на това ниво е сред най-радикално преконфигурираните - с премахнати поддържащи стени, за да се отвори пространството и да се създаде по-ясен път към градината.

Задната част включва малка тоалетна, кухня и трапезария. Украсата по стените е подчертана чрез добавяне на повече детайли, а към трапезарията са добавени зелен лак и съответстващ PU паркет.

„Той съответства много добре с дъбовия под“, казва Ван Стейен за цвета. „Прави храната да изглежда по-вкусна и носи голяма усмивка на лицата на живеещите в къщата.“

Първият етаж се състои от малък офис и основна спалня, която е с голяма гардеробна и самостоятелна баня с лакирано розово хранилище, дъбов паркет и кориански и мраморни повърхности. Има и отделна тоалетна, място за гладене и перално помещение.

На последния етаж има още един малък офис и трите детски спални, с ярко жълти врати и бяло ламинирано помещение за съхранение. Те са подредени около голямата стая за игри.

Банята на този етаж е облицована с бели квадратчета и има геометрични огледала, зелени кранове и зелени рамки на вратите.

„Къщата стана много по-забавна, защото животът трябва да бъде забавен“, казва архитектът. „Това е мястото, на което да започнете и да завършите деня с добро настроение... Дори вратата на банята изглежда като златен вход към рая.“

баня

 

Снимки и текст: Dezeen

0 Коментара

Login with