Уникално съчетание на светли и тъмни цветове в апартамент

Уникално съчетание на светли и тъмни цветове в апартамент

Базираната в Киев интериорна дизайнерка Лера Брумина използва контрастни текстури и цветове, за да обедини светлите и тъмните стаи в този 99 кв. метра апартамент в Минск, Беларус.

Апартаментът се намира на петия етаж на съвременна сграда в тих спокоен квартал, в който могат да се видят сгради с високи тавани и големи прозорци от едната страна. Това разпределение на прозорците само от едната страна означава, че едната част на апартамента е изключително светла, докато другата е много по-тъмна.

всекидневна

В светлата част на този апартамент има детска стая и отворена всекидневна и кухня. Голяма спалня и домашен офис са разделени от всекидневната с плъзгаща се стъклена врата, която позволява на светлината да преминава в стаите, дори когато вратата е затворена.

Когато вратата е отворена, домашният офис и всекидневната могат да се използват като едно пространство. Стаята може да се използва и за почивка.

всекидневна

Две бани - една голяма и една по-малка, зала с вградено хранилище и помещение за вещи са разположени в тъмната част на апартамента.

Брумина използва палитра от контрастни цветове и текстури, за да завърши апартамента, като например дърво в топло кафяво, тъмно лилав текстил и сиво-зелени подови покрития от смола.

Цветовата палитра и материалите са използвани за създаването на свързана визия из целия апартамент, а цялата мебелировка е направена специално за проекта, както и серия уникални принтове.

„Клиентите ми са млади активни хора, които формулираха желанията си за жилище с контрастиращи цветове още от самото начало на проекта“, споделя Брумина.

баня

„Във всяка стая доминира определен цвят или комбинация от цветове, чиито акценти обаче могат да се срещнат и в другите стаи“, казва тя.

„Например, основният лилав цвят на плочките в банята може да се види и във всекидневната под формата на завеси, както и в спалнята под формата на кушетка.“

баня

„Във втората баня са сложени тъмно емералдово зелени плочки, направени от същия производител, направил и шкафовете в същия цвят,“, продължава тя.

„Червеното е използвано за масата за хранене, конзолата в спалнята и в банята. Но цялата тази цветна какафония е балансирана от спокойната текстура на дървото и единствения неутрален нюанс на сивото на пода.“

детска стая

 

Снимки: Дариус Петрулаит
Текст: Dezeen

0 Коментар

Login with